Şekerlemecilerde yoğunluk

Kurban Bayramı öncesinde Kayseri'de şekerlemecilerde yoğunluk oluştu. Şekerlemeci Yavuz Çarşıbaşı, 'Şu anda yoğun ilgi görüyoruz, yoğun bir satışımız var.' dedi.

Şekerlemecilerde yoğunluk

Normalleşme dönemiyle birlikte vatandaşların bayram alışverişine yönelmesi şekerlemeci esnafının yüzünü güldürdü. Vatandaşların bayram şekeri alma telaşını özlediklerini söyleyen Çarşıbaşı, "Son 1 buçuk yılda iki Ramazan Bayramı ve bir de Kurban Bayramı geçirdik. Bu dönemde de pandeminin getirmiş olduğu kurallar ve bunun sıklığı var. Ancak vatandaşlarımız şu anda normalleşme eğiliminde. Yine geleneklerini bozmadan bayram şekerlerini alıyorlar. Şu anda yoğun ilgi görüyoruz. Yoğun bir satışımız var. Çünkü artık normalleşmeye geçtik. Vatandaşlarımız bayram şekerlerini alıyorlar, hediyeliklerini alıyorlar. Birbirlerini ziyaret ediyorlar. Birbirlerini ziyaret ederken de hediye götürme geleneklerini bozmadılar. Bütün ürün çeşitlerimize ilgi var. Pandemi kurallarına alışılmış, herkes dikkat ederek alışveriş yapıyor. Biz de elimizden geldiğince kurallara uymaya çalışıyoruz.” dedi.

FİYATLAR YÜZDE 15 ARTTI

Fiyatlarda geçen yıla oranla bu sene yüzde 15’lik bir artış olduğunu dile getiren Çarşıbaşı, “Fiyatlarımızda geçen yıla göre yüzde 15’lik artış var. Çünkü hammadde fiyatlarına gelen fiyat farkları hem de paketlemelere gelen fiyat farkları nedeniyle artış oldu. Şeker ve çikolata ürünlerimizin fiyatları 15 TL’den 150 TL’ye kadar değişiyor. Lokumlarda ise 10 TL’den başlayıp, yine 100 TL’ye kadar çeşitlerimiz var. Ek olarak da Kayseri’ye özgü mantı lokumumuz var. Öncelikle vatandaşlarımız bildiği güvendiği daha önceden alışveriş yaptığı şekercisine uğruyor. Ürünleri evde sıcak bir ortamda bulundurup, daha sonra buzdolabına koymamalarını öneriyoruz. Özellikle çikolatayı yaklaşık 20 derece bir ortamda saklarlarsa sıkıntı yaşamazlar.” diye konuştu.

>>İHA