Şelaleler diyarı Yahyalı'da büyük tehlike!

Kayseri'nin şelaleler diyarı olarak nitelendirilen Yahyalı ilçesi küresel iklim nedeniyle büyük tehlikede. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Şelaleler diyarı Yahyalı'da büyük tehlike!

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde 7 şelale bulunuyor. Aynı zamanda dünyanın en yüksek ikinci şelalesi konumunda bulunan Kapuzbaşı Şelalesiyle öne çıkan ilçe kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya... Yahyalı'daki su kuyularının kuruduğu belirtiliyor.

Yahyalı ilçesinde beş tanesi büyük, iki tanesi küçük olmak üzere yükseklikleri 30 ile 70 metreyi bulan ve her biri dereyi besleyecek güçte 7 şelale bulunuyor. Bölgenin turizme kazandırılması açısından da çeşitli çalışmalar yapılıyor.  

Yahyalı'daki şelalelerin şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 148 km. Araçla ortalama 2 saat 21 dakika gibi bir sürede ulaşım sağlanıyor. Ancak yolların kötü olmasından şikayet eden ziyaretçilerin tepkilerinin ardından Kayseri ve Adana'dan çift yönlü ulaşım sağlanabilen Kapuzbaşı Şelalesi'nin yolu yenilendi.

Şelaleler diyarı Yahyalı'da büyük tehlike!

Yahyalı'da su kuyuları kurudu!

Yahyalı ilçesi Aladağlar milli sınırlar içinde bulunması ve şelaleleriyle bilinirken bölge su tehdidiyle karşı karşıya. Edinilen bilgilere göre, ilçedeki 80-90 yıllık su kuyularının kuruduğu ifade ediliyor. Su kuyularının kuruması bölgedeki turizmi ve tarımı tehdit ediyor. 

Son yıllarda iklim değişikliği, küresel ısınma gibi nedenlerle suların tükenmesi gündeme geliyor. Su kuyularının da bu nedenle hızla kuruduğu belirtiliyor. Bu gelişme ilçedeki doğal güzelliklerin geleceğini de tehdit ediyor.