Serbest Bölge Rusya'ya çalışıyor

Kayseri Serbest Bölgesi'nin ihracat haritasında en yüksek ihracatı Rusya'ya gerçekleştirdiği görüldü.

Serbest Bölge Rusya'ya çalışıyor

Edinilen bilgilerde, dünyanın dört bir yanına ihracat yaptığı görülen serbest bölgenin, ihracat oranlarına göre dağılımında ise en büyük pay Rusya’nın oldu. Buna göre Rusya’ya ihracat yüzde 78 olarak gerçekleşirken, diğer ülke ve kıtalara göre ihracat oranları da sırasıyla şu şekilde meydana geldi; yüzde 34 Güney Amerika (Peru, Brezilya, Arjantin), yüzde 28 Kanada, yüzde 23 Avustralya ve yüzde 17 Güney Afrika (Mali, Gine, Fildişi, Gana, Burkina Faso).
 
EN FAZLA FİRMA BİTKİSEL YAĞ SEKTÖRÜNDE
 
Kayseri’nin Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren işletmelerden faaliyet konularına göre en fazla olanı bitkisel yağ sektöründe gerçekleşti. Aralarında halı, tekstil, sac, boru, profil, yatak ve başlığı, emaye tencere tava, plastik boru, strafor, sünger yatak, kablo gibi onlarca konuda üretim gerçekleştiren işletmelerin, söz konusu sektörler içerisinde ise en fazla olanı bitkisel yağ olarak meydana geldi.
 
İHRACATTA SÜREKLİ YÜKSELİŞ
 
Öğrenilen bilgilerde Kayseri Serbest Bölgesi ihracatının yıllar içerisinde de sürekli artış gösterdiği paylaşıldı. Buna göre 2010 yılından buyana paylaşılan ihracat artış grafiğinde sürekli ve düzenli bir artış gözlendiği aktarıldı. Bölgenin 2016 yılı ticaret hacmi ise 752 milyon dolar oldu. HABER: KAAN AKBAŞ