Sevilen öğretmenden acı haber!

Sevilen öğretmen Ülker Çınar Tokgöz, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberleri..

Sevilen öğretmenden acı haber!

Boğazlıyan’ın Yenikışla köyünde, ailenin 6. ve en küçük kızı olarak dünyaya gelen Ülker Çınar Tokgöz, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek Londra’da tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında hayata gözlerini yumdu. 
Tokgöz’ün eşi Mete Tokgöz acı haberi şu sözlerle duyurdu, “O, bu dünyaya yanlışlıkla gelmiş bir melek idi, esas doğası olan cennetine geri döndü. Işıklar altında , nur içinde yatsın, yattığı yerler onu incitmesin. Ruhu şad , mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin”

Eşinden vefa örneği

Kısacık ömrüne 4 üniversite diploması sığdıran Ülker Çınar Tokgöz, Ankara’da çeşitli okullarda İngilizce öğretmenliği yaptı. Ardından Mete Tokgöz ile hayatını birleştiren Ülker Öğretmen Fethiye Amerikan Kültür Derneği’nde İngilizce öğretmeni olarak çalıştı.
Eşiyle birlikte Londra’da yaşamaya karar veren Ülker Çınar Tokgöz mesleğini burada sürdürürken çok sayıda kitabı da Türkçeye çevirdi.
Yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek 14 Haziran 2023 te Londra’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ülker Çınar Tokgöz için eşi Mete Tokgöz, “Kıymetli Ülker’imiz amansız kanser hastalığı ile bir yıla yakın boğuştuktan sonra  maalesef 14 Haziran  da  hakkın rahmetine kavuştu. O bu dünyaya yanlışlıkla gelmiş bir melek idi, esas doğası olan cennetine geri döndü. Işıklar altında, nur içinde yatsın, yattığı yerler onu incitmesin. Tüm ailesinin, yakınlarının ve sevenlerinin başı sağ olsun, bu güzel meleğimizi de Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun” dedi.