SGK bir sefere mahsus 112 bin lira ödeme kararı aldı! Başvuranlar alacak

Sosyal Güvenlik Kurumu, evlilik ikramiyesi olarak 112 bin 248 TL'ye kadar bir kerelik para yardımı yapacağını duyurdu. Yardım, dul ve yetim maaşı ödemesi sona eren kişilere verilecek ve bu ödeme, bir yıllık maaş tutarına eşdeğer olacak. Başvuru yapmak için gerekli belgeler ve başvuru koşulları SGK tarafından belirlenmiştir.

SGK bir sefere mahsus 112 bin lira ödeme kararı aldı! Başvuranlar alacak

SGK, evlilik nedeniyle dul ve yetim maaşı kesilen kişilere 112 bin 248 TL ödeneceğini açıkladı. Bu ödenek, bir yıllık dul maaşının karşılığı olarak hesaplanacak. Başvurular, Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesi ile birlikte SGK İl/Merkez Müdürlüklerine yapılacak ve evlenme cüzdanının bir örneği de sunulmalıdır.

SGK, evlenmeleri nedeniyle dul ve yetim maaşı ödemesi sona eren eş (karı veya koca) ve kız çocuklarla anneye bir seferlik almakta oldukları dul veya yetim maaşlarının bir yıllık tutarı kadarını evlenme ikramiyesi olarak ödeyeceğini açıkladı.

SGK, evlilik ikramiyesine başvuru yapmak isteyenler için başvuru şartlarını belirledi. Buna göre, sigortalıların evlilik ödeneceği için başvuru yapmak isteyen hak sahibi kız çocuklarının Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesinin bulunması gerektiği ve bu belgeyle başvuru yapmaları gerektiği belirtildi. Aynı zamanda, evlenme tarihi nüfus kütüğüne işlenmemişse, dilekçeyle birlikte evlenme cüzdanının bir örneğinin de SGK’ye verilmesi gerektiği ifade edildi.

BİR YILLIK TUTAR ÖDENECEK

SGK, dul ve yetim maaşlarının bir yıllık tutarı kadar ödeme yapacağını belirtirken, dul maaşının aylık 9 bin 354 TL olduğu ve bu kapsamda, 112 bin 248 TL’lik bir yıllık tutarın hesaplara yatacağı belirtildi.

SGK’nın sağladığı evlilik ödeneceğine başvuru yapmak isteyenler, SGK tarafından hazırlanan Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesiyle beraber 4(a) (SSK) veya 4(b) (BAĞ-KUR) kapsamındaki evlilik ödeneği için sigortalının dosyasının yer aldığı Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine başvurmaları gerektiği belirtildi.