SGK Denetimlerini Hızlandırdı: Kayseri'de Tek Tek Kapatılıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında yürüttüğü denetimlerde belirlenen yerler, Kayseri'de tek tek kapatılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

SGK Denetimlerini Hızlandırdı: Kayseri'de Tek Tek Kapatılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen denetimlerde belirlenen iş yerleri Kayseri’de tek tek kapatılacak. 

Sahte İş Yeri ve Sigortalılık Tespitleri…

SGK, ‘Sahte Sigortalılık ve Sahte İş Yeri Takip Platformu’ aracılığıyla Türkiye genelinde yoğun denetimler gerçekleştirdi. 2023 yılı boyunca yapılan denetimlerde birçok iş yeri incelenmişti. Denetimler sonucunda da bazı iş yerlerinin sahte olduğu ve sigortasız işçi çalıştırdığı ortaya çıkmıştı. SGK tarafından o işleri kapatılmıştı.

Sahteciliğe Karşı Hızlı Müdahale

SGK, 'Sahte Sigortalılık ve Sahte İş Yeri Takip Platformu' aracılığı ile sahteciliğe karşı etkin denetimlerini sürdürmeye devam ediyor. Bu denetimlerde sahte iş yerleri ve sahte sigortalılık tespit edilen kişilerle ilgili işlemler hızla gerçekleştirildi. Sahte olduğu belirlenen iş yerlerinin tescil kayıtları, e-sigorta şifreleri ve iş yeri sicil numaraları iptal edildi.

SGK, haksız yere yararlanılan teşvik ve destekler, gecikme cezası ve zammı ile tahsil edildi. Sahte sigortalılık tespit edilen kişilerin sigortalılıkları iptal edilerek, sahte iş yerleri üzerinden yapılan hizmetler de geçersiz olarak sayıldı.