Siber zorbaya karşı süper kahraman

Türkiye, Romanya, İsveç, Litvanya ve Yunanistan'dan oluşan ekiplerce geliştirilen DIGI-WISE KIDS projesinde 7-11 yaş arasındaki katılımcı öğrencilere medya okur yazarları anlatılırken iyi birer dijital vatandaş olmanın yolları da öğretildi.

Siber zorbaya karşı süper kahraman

DIGI-WISE KIDS MEDYA OKUR YAZARLIĞI

Beş ülkeden, 10 okulun katıldığı projeyi kuran isimler arasında N.Selin Taştekin (Isparta Şehit Güngör Dolunay İlkokulu) ve Selma Yumlu(Kayseri Erkilet Süleyman Tarman İlkokulu) yer alırken, projenin ekip üyeleri de şu isimlerden oluştu; Huriye Uluöz (Ankara TOKİ Malazgirt İlkokulu), Şenay Erbaş (Kayseri İbrahim Yüzbaşıoğlu İlkokulu), Cahide Sekin (Ankara Pursaklar Yıldırım Beyazıt İlkokulu), Asuman Çakır (Trabzon Şalpazarı Atatürk Ortaokulu), Dimitra Rouvoli (Yunanistan 7th Primary School of Karditsa), Mihaela Dragomir (Romanya Schiulesti Secondary School), Orinta Šalkuviene (Litvanya Šiauliu Medelyno Progymnasium), Mili Modak (İsveç Tomtberga primary school).

7-11 yaş grubu öğrencilerde medya-okur yazarlığı konusunda farkındalık oluşturmak için gerçekleştirilen projede, ‘Çocuk Dostu İnternet Terimleri’ oluşturuldu. Ayrıca, internette görülen verilerin doğruluğunun sorgulanmasının amaçlandığı proje kapsamında, öğrencilere dijital hayat ile sosyal hayatları arasında bir denge sağlamaları gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

DİJİTAL ÇAĞDA ÇOCUK VE MEDYA OKUR-YAZARLIĞI

Proje kapsamında öncelikle velileri  medya okur yazarlığında daha bilinçli hale getirmek için İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Nilüfer Pembecioğlu veli, öğretmen ve öğrencilerin de katıldığı “dijital çağda çocuk ve medya okur yazarlığı”  konusunda bir seminer verdi.

Projeye ilişkin nihai değerlendirmede, “ Proje sonunda yapılan anketlerle, başlangıçtaki anketler arasında görülen fark, hem öğrenciler, hem de velilerimiz açısından faydalı bir iş yaptığımızın en büyük göstergesidir. Tüm hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz proje sonunda öğrencilerimizin iyi birer dijital vatandaş olarak hayatlarına devam edeceklerine olan inancımız tamdır.”denildi.

Kurumsal Haber