Sıcak atakları geliyor! En Etkili Olacağı İller Ankara, Konya ve Kayseri

Geçtiğimiz haftayı sıcaklık rekorlarıyla geçiren Kayseri'de, son 3 günde serinlik hissedildi. Ancak Temmuz ayının ilk haftasında 'sıcak ataklar' yaşanacak. Meteoroloji uzmanlarından Ankara, Konya ve Kayseri için bu konuda uyarı geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Sıcak atakları geliyor! En Etkili Olacağı İller Ankara, Konya ve Kayseri

Kayseri, son yılların en sıcak ve kurak yazını yaşıyor. Geride bıraktığımız haftalarda hava sıcaklıkları tehlike seviyesine yaklaşırken, insanlar özellikle öğlen saatlerinde sokağa çıkamaz hale geldi.
Ancak son 3 günde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyretmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de sıcaklıkların Temmuz ayı içerisinde normal seviyelerde seyredeceğini bildirdi. Yapılan tahminlere göre, 1 Temmuz Pazartesi günü yağmur yağışı bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kayserililerin beklediği güzel haberi verirken, hava tahminleri ile ön plana çıkan Havacity adlı X hesabı, Ankara, Konya ve Kayseri için ‘sıcak atak’ uyarısı yaptı.

Sıcak atakları geliyor! En Etkili Olacağı İller Ankara, Konya ve Kayseri

Bu hesabın paylaşımına göre, Pazartesi serin geçecek ancak Salı ve Çarşamba günleri ‘bir sıcak atakları yaşayacağız.’
Hesabın verdiği bilgiye göre, bu ataklar kısa süreli olacak ardından yine rahatlama olacak. Havacity’nin paylaşımında ‘Atakların en etkili olacağı nokta Ankara, Kayseri, Konya üçgeninde yar alan kesimler olacak’ denildi.