Sıcak Hava Dalgası ve Sel Felaketleri: Kayseri'de hava nasıl olacak?

Son dönemde dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan aşırı sıcak hava dalgaları ve buna bağlı sel felaketleri, iklim değişikliğinin yarattığı ciddi tehditlere bir kez daha dikkat çekiyor. Peki Kayseri'de hava nasıl olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Sıcak Hava Dalgası ve Sel Felaketleri: Kayseri'de hava nasıl olacak?

Son dönemde dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan aşırı sıcak hava dalgaları ve buna bağlı sel felaketleri, iklim değişikliğinin yarattığı ciddi tehditlere bir kez daha dikkat çekiyor. Kayseri'de isi açık bir havnın hakim olacağı öngörülüyor....

Dünyada birçok ülke, tarihi sıcaklık rekorları kırarak aşırı sıcak hava dalgalarının etkisi altına girdi. Termometreler 40 dereceyi aşarak hayatı olumsuz etkiledi. Uzmanlar, bu sıcaklık değerlerinin daha önce görülmemiş olduğuna ve her yıl yeni bir rekor kırıldığına dikkat çekiyor.

Sıcak hava dalgalarının etkisiyle birlikte bazı bölgelerde şiddetli yağışlar da yaşandı. Bu durum, sel felaketlerinin meydana gelmesine neden oldu. Libya'nın doğusunu "Daniel" fırtınası vurdu. Yollar ulaşıma kapanırken, birçok bölge sular altında kaldı.Yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen dakika yükseliyor.

Uzmanlar, iklim değişikliğinin bu hava olaylarına etkisinin giderek arttığını belirtiyor. 

Dünya Meteoroloji Örgütü verilerine göre, son yıllarda aşırı sıcaklık ve sel olaylarının sıklığında artış gözlemleniyor. Bu durum, iklim değişikliğinin acil bir global sorun olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu , Tokat, Bingöl, Mardin, Siirt ve Batman çevreleri, Amasya'nın kuzey ve Şanlıurfa'nın güney ilçeleri ile Doğu Akdeniz'in toroslar mevkii, Mersin, Adana 'nın güneyi ile Hatay'ın batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Ağrı, Iğdır ve Kars çevreleri ile Erzurum’un güneydoğusu ve Van’ın kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında, güney ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kayseri hava durumu

Kayseri'de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. 

Sıcak Hava Dalgası ve Sel Felaketleri: Kayseri'de hava nasıl olacak?