Sıcak Havalara Serin Lezzet – Meyveli Yaz Tatlısı – Az Malzemeli

Sıcak havaların etkisi artmaya devam ederken, vatandaşlar serinletecek tarif arayışına girdi. Yaz aylarında misafir ağırlayanların yeni gözdesi 'Meyveli Yaz Tatlısı' olacak. Az malzemesiyle pratik bir şekilde hazırlanan bu tarifle hem tatildeki çocuklarınızı hem de misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Sıcak Havalara Serin Lezzet – Meyveli Yaz Tatlısı – Az Malzemeli

Yaz aylarında misafir ağırlayanların yeni gözdesi ‘Meyveli Yaz Tatlısı’ olacak. Az malzemesiyle pratik bir şekilde hazırlanan bu tarifle hem tatildeki çocuklarınızı hem de misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. Sıcak havaların etkisini artırarak gösterdiği bu günlerde hazırlayacağınız bu tatlı size serinlik verecek!

İşte tarifin detayları:

Malzemeler:

Alt tabanı için:

250 gram bisküvi (burçak bisküvisi daha lezzetli olmasını sağlıyor)
100 gram margarin

İrmikli Muhallebisi için:

1 litre süt
1,5 çay bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Meyveli sos için:

İstediğiniz bir meyve (2 su bardağı kadar)
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
1-1,5 su bardağı su

Hazırlanışı:

Alt tabanı için bisküvileri rondoda un gibi olana kadar çekerek üzerine eritilmiş margarini ekleyerek karıştıralım. Hazırladığımız alt tabanı kelepçeli bir kaba ya da uygun gördüğünüz bir kaba yayarak üzerine kaşık veya bardakla bastırın. Alt tabanı hazırladıktan sonra irmikli muhallebiyi hazırlamaya başlayabilirsiniz. İrmikli muhallebi için; uygun bir tencereye süt, irmik ve toz şekeri alıp kaynayana kadar pişirelim. Kaynamaya başlayınca 1 paket vanilyayı ekleyerek 1-2 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alabilirsiniz. Hazırladığımız irmikli muhallebiyi, hazırladığımız alt tabanın üzerine dökerek, sosunu hazırlayana kadar buzdolabında dinlendirin.

Sos için meyve olarak biz çileği kullandık. 2 su bardağı çileği, 1 su bardağı suda ocağa alarak yumuşatalım. Üzerine şeker ve nişastayı ekleyerek karıştıralım. Pürüzsüz olana kadar çırpalım ve kaynayana kadar pişirelim. Kıvamı koyu gelirse biraz da su ekleyerek kaynayana kadar pişirebilirsiniz. Kaynadıktan sonra irmikli muhallebinin üzerinde gezdirin. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!