Sıcaklarda ferahlatan lezzet 'Siyah erik hoşafı'

Yaz aylarında sıcakların artmasıyla beraber serinlemek için soğuk içeceklere yöneliyoruz. Kayseri'nin meşhur siyah erik hoşafı ise sıvı kaybının önüne geçerek ferahlatıyor. Peki siyah erik hoşafı nasıl yapılıyor? Haberin detayı Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Sıcaklarda ferahlatan lezzet 'Siyah erik hoşafı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

K vitamini açısından çok zengin olan kuru erik, lifli yapısıyla tok tutma özelliğiyle sindirim sistemini özellikle bağırsak sağlığını olumlu etkiliyor. Atıştırmalık olarak ara öğünler besleyici ve şeker dengeleyici olarak tercih edilebilir. Yüksek demir ve A vitamini içeriği ile de göz sağlığına iyi gelen kuru erik, saçların sağlıklı uzamasına ve parlaklığını korumasına da destek oluyor. 

İçeriğinde bulunan yüksek potasyum minerali sayesinde kalp sağlığını koruyarak, ani kalp krizi riskini önleyip, kalp ritmini düzenlemeye yardımcı oluyor. Tatlı krizleri ve sık açlık hissine karşı da uzun süre tok tutucu ve insülin dengeleyici özellik taşıyor.

Hücre zarını koruyan kuru erik, beta-karoten ve antioksidan maddeler barındırarak kanserli hücre gelişimini engelliyor. Antioksidan maddeler serbest radikallere karşı mücadele ederek vücudun bağışıklık sistemini güçlü tutmada etkili oluyor. Gelin birlikte kuru eriğin yaz sıcaklarında en çok  serinleten hali hoşafın yapılışına bakalım..

Kuru erik hoşafı için malzeme listesi

Yarım kilogram kuru erik

2 su bardağı toz şeker

8 su bardağı su

Siyah erik hoşafı nasıl yapılır?

Kuru erikleri yıkayalım

Derin bir tencereye su ve kuru erikleri koyup ocağa alalım.

Kaynadıktan sonra şekeri ilave ederek 10 dakika daha kaynatalım.

Şeker oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Ocaktan aldıktan sonra soğuması için beklemeye alın, ardından servise hazır..

Afiyet olsun