Sigara bırakmak için doğal yöntemler neler?

Sigarayı bırakmak tiryakilerin en çok istediği talepler arasında. Doğal yöntemler arasında neler var? Sigarayı bıraktıktan sonra neler yapmak gerekiyor? Ayrıntılar Kayseri Haberinde...

Sigara bırakmak için doğal yöntemler neler?

Sigarayı bırakmak için birçok metot deneniyor. Bu bağımlılıktan kurtulmak için doğal yöntemler neler? Sigara sağlığa zarar verdiği gibi ekonomik olarak da insanı etkiliyor. Sigarayı bırakmak için doğal yöntemler, çok sayıda vatandaş tarafından sürekli araştırılıyor. Sigarayı doğal yöntemlerle bırakmak kolaylaşacak yöntemleri kaleme alacağız.

Sigarayı dogal yöntemlerle bırakmak!

Öncelikle bitkisel çaylar ile bırakmaktan bahsedelim. Sigarayı bırakmak isteyenler için bitkisel çaylar oldukça etkili yöntemlerin başında yer alıyor. Örneğin papatya, melisa ve nane çayı, sigara isteğini azalttığı biliniyor. Bu çaylar, sigarayı bırakmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca vitamin ve mineraller açısından da oldukça zengin.

Yoga ve meditasyon yapmak da bitkisel çayların yanı sıra vatandaşın sigara bırakması için önerilen yöntemler arasında bulunuyor. Yoga ve meditasyon, stresi azaltırken, vücuttaki nikotin seviyesini de düşürüyor. Sigara isteğini azaltarak için bu yöntem çok etikili oluyor. Fakat, bunu düzenli olarak yapmak gerekiyor.

Aromaterapi de yine sigarayı bırakmak için tavsiye edilen yöntemlerden. Bitkilerin çiçeklerinden, yapraklarından ve köklerinden elde edilen uçucu yağlar, stresi azaltıyor. Sigarayı bırakmak için öncelikle stresten uzak durmak gerekiyor. Bu yağlar da zihinsel olarak insanı rahatlatıyor. Bu alternatif tıp yönteminin de sigarayı bırakmaya yardımcı olduğu öneriliyor. Özellikle lavanta ve bergamot yağları, sigara isteğini azaltmaya yardımcı olduğu çok sayıda uzman tarafından tavsiye ediliyor. Bu yağlar, stresi azalttığı gibi kaygıyı da aza indirgemenize ve sakinleşmenize etki ediyor.

Sigara bırakmak için doğal yöntemler neler?

Sigarayı bıraktıktan sonra yapılması gerekenler yöntemler neler?

Sigara başta da belirttiğimiz gibi ekonomik olarak bütçenizi etkilediği gibi sağlığınıza da ciddi zarar veriyor. Sigarayı bıraktıntan sonra sbağlıklı beslenmek bu işin en önemli noktası. Sigarayı bıraktıktan sonra vücudunuzdaki toksinleri atmak için sağlıklı beslenmeye kesinlikle önem vermelisiniz. Bol sebze ve meyve tüketerek vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri almak ve egzersiz yaparak, vücudunuzdaki nikotin seviyesi düşeceği için mutlaka hareket halinde bulunmalısınız. Egzersiz, vücudunuzdaki toksinleri atmanıza yardımcı olurken, aynı zamanda kendinizi de daha güçlü ve iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Uzun yıllar sigara içiyorsanız, ilk haftalar çok zor geçecektir. Bir kaç hafta sonra motivasyonunuz artacak ve sigarayı bıraktığınız için mutlu olacaksınız. Burada sabırlı olmak çok önemli. Sigara içilen yerlerden uzak durmanız gerekiyor. Çok zorlanıyorsanız, doktorunuzdan destek almanızı tavsiye ediyoruz. Sigarayı bıraktıktan sonra tiryaki bir arkadaşınıza da sürekli bunu anlatın, başka bir insanın da bırakmasına sebep olursunuz, ayrıca motivasyonunuz artacaktır. 

Sigarayı bırakınca vücudunuzda nasıl bir değişim gerçekleşiyor?

Sigarayı bıraktıktan sonra sağlık açısından vücudunuz olumlu yönde etkileniyor. Sigarayı bırakan bir insanda, 8 Saat içinde, Vücuttaki karbon monoksitin büyük bir kısmı temizlenir. 1 Hafta içinde, tat ve koku alma duyuları gelişir. 5 gün içinde: Nikotinin büyük bir kısmı vücuttan atılır., 12 Hafta içinde: Akciğerler tekrar kendini temizleyebilme yeteneğine kavuşur. 3 Ay İçinde: Akciğer fonksiyonları yüzde 30 artar. 12 Ay İçinde: Kalp hastalığı riski yarıya iner. 1 Yıl İçinde: Ortalama olarak cebinizde 3 Bin TL civarında daha fazla para kalır. 5 Yıl İçinde ise: İnme, felç ve damar tıkanıklığı riski inanılmaz derecede azalır. Bu bilgileri göz önünde bulundurarak sigarayı bırakmaya karar verin. Hem sağlık hem de ekonomik açıdan hayata yeni bir başlangıç yapın.