Sigaraya Zam Geliyor!

Sigara gruplarına gelen 3 TL zammın ardından yeni fiyat güncellemesi geliyor. Sosyal medyada gündem olan 'Sigaraya zam geliyor' başlığının ardından vatandaşlar ayrıntıları araştırıyor. Peki, yeni zammın tutarı ne kadar olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Sigaraya Zam Geliyor!

Sigaraya art arda zam gelmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar ‘Bu gidişle sigara fiyatları 100 TL’ye dayanacak’ yorumunda bulunurken, ‘100 TL’de olsa içeceğim’ diyen kişilerin sayısı da oldukça fazla.

Sigaraya beklenen ÖTV zammı kanun gereği Ocak ve Temmuz aylarında paketlere yansıyor. Habertürk’ün haberine göre, yılın ilk yarısında sigara fiyatlarına zammın yüzde 20’nin altında olmayacağı kesinleşirken, yüzde 20’lik artış paket başına 34,2 TL, asgari maktu vergisi tutarı olacak. Ayrıca paket başına 4,8 TL maktu vergi de ekleniyor. Bu tutar da yüzde 20 artışlar 5,8 TL olacak.

Buna göre sigaraya gelen ÖTV zammı ile perakende satış 60 TL’nin altında olmayacak. 10 TL’lik vergi artışı direkt yansıtılışa en ucuz sigara 66 TL olacak. Yüzde 20 artışa tabii tutulursa en ucuz sigara 60 TL olacak.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar konu ile ilgili yaptığı açıklamada ‘Tahminimiz eğer Cumhurbaşkanı bir karar almazsa Temmuz’daki alkol, sigara ve akaryakıttaki ÖTV artışı yüzde 22-35 arasında bir rakam olacaktır. ÖTV her altı ayda bir enflasyon oranında otomatik arttığı için umarım gerçekleşmez’ ifadelerinde bulundu.