Sinan Chef ağırlığını koydu!

Kayseri'nin önde gelen markalarından Sinan Chef resmi hesaplarından yaptığı paylaşımla İsrail ürünlerini boykot ettiğini açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sinan Chef ağırlığını koydu!

İsrail’e destek veren küresel markalara karşı boykot giderek büyüyor. Bu kapsamda Kayseri’nin önde gelen markası Sinan Chef’in sahibi Sinan Yavuz boykota katıldığını açıkladı. 

Sinan Chef ağırlığını koydu!

Son olarak geçtiğimiz Cuma günü de Diyanet İşleri Başkanlığınca hutbeden işgalci İsrail’in Filistin’deki zulmüne destek olunmaması çağrısında bulunulmuştu. 

Filistin’deki işgalin anımsatıldığı hutbede, ‘Ne acıdır ki, yüz yıl önce Milli Mücadelemizde millet olarak topyekûn bertaraf ettiğimiz acıların benzerini, yıllardır Filistinli kardeşlerimiz de yaşamaktadır. İnsanlık, bombalanan binaların enkazında yitirilen canları seyrederken aslında kendi vicdanını yitirmektedir. Bu şartlar altında milletimize ve tüm Müslümanlara düşen sorumluluklar, her zamankinden daha fazladır’ denilmişti.

Hutbede ‘Asırlardır mazlumun yanında, zalimin karşısında durduğumuz gibi bundan sonra da durmaya devam edelim. 'Zalimlere asla meyletmeyin.' ayeti mucibince söz ve davranışlarımızla; yiyip içtiklerimizle, giyip kullandıklarımızla zalime destek olmayalım, zulme rıza göstermeyelim’ ifadeleriyle boykot çağrısı yapılmıştı.

Çağrılar ve desteklerin büyüdüğü bugünlerde Kayseri'nin önde gelen mekanlarından Sinan Chef de boykota katıldığını açıkladı.
Sinan Yavuz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, ‘Üzgünüz, insanlık suçu işleniyor. Savaşta çocuklara, yaşlılara ve hastanelere saldırılmaz. Savaşın da bir medeniyeti vardır, mazlumlar öldürülüyor ve biz buna göz yummayacağız. Bu insanlık suçunu işleyen ülkelerin gıdalarını iş yerlerimizde bulundurmayacağız. Bugünden itibaren; depolarımız dolu olduğu halde Amerikan ve Yahudi ürünlerini iptal edip imha edeceğiz’ dedi.