Sınırdaki vatandaşların gözü yaşlı!

Türk-İş'in açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırına göre sınırda kalan vatandaşların gözü yaşlı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Sınırdaki vatandaşların gözü yaşlı!

Türk-İş, açlık ve yoksulluk sınırına ilişkin şubat ayının verilerini kamuoyu ile paylaştı. Artışı gören vatandaşlar uzaklara daldı.

Türk-İş'in açlık ve yoksulluk sınırına ilişkin yaptığı araştırmaya göre aralık ve şubat ayına kıyasla 4 kişilik çekirdek ailenin açlık sınırı 16 bin lirayken ocak ayında 15 bin 48 liraya düşmüştü.

Gıda, konut, ulaşım, giyim gibi temel yaşam maddelerine ilişkin ihtiyaçlar ve zorunlu diğer harcamaların ise toplam tutarına denk gelen yoksulluk sınırı da 49 bin 19 liradan 52 bin 955 liraya yükseliği belirtildi.

Sınırdaki vatandaşların gözü yaşlı!

Yoksulluk sınırının 52 bin 955 lira olmasıyla sınırın altında kalan vatandaşlar artan fiyatlar nedeniyle endişeleri de artıyor. Özellikle çocuk okutan, kredi borçları olan vatandaşlar ekonomik durumun iyileşmesini temenni ediyor.

Öte yandan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2022 son çeyrek büyüme rakamlarına göre, Türkiye ekonomisi geçtiğimiz yıl yüzde 4,5 büyüdü.

 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşeki ''Güçlü şekilde desteklediğimiz yatırım ve ihracatla daha nitelikli büyümeye doğru yol alıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Kişi başına Gayri Safi Milli Hasıla GSYH 2023 yılında cari fiyatlarla 307 bin 952 TL olurken ABD dolarıyla 13 bin 110 dolar olarak hesaplandı.