Skandal! Kayseri'nin Peri Bacaları Bakın Ne Halde?

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesine bağlı Araplı Mahallesi'ne doğru uzanan yol üzerinde, otoban virajında yer alan peri bacalarını birçok doğa meraklısının ilgisini çekmeye devam ediyor, ancak Kayseri'nin peri bacaları yeni bir tehlikeyle karşı kaşıya kaldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Skandal! Kayseri'nin Peri Bacaları Bakın Ne Halde?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Araplı Mahallesi’ne doğru uzanan yol boyunca, bir otoban virajının hemen yanında yer alan peri bacaları, doğaseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor, ancak bu oluşumlar yeterince iyi korunamıyor. 

Otobandan geçenler durup bakıyor

Araplı Mahallesi’ne giderken yol boyunca görülebilen peri bacaları, Kayseri'nin az bilinen doğal güzelliklerinden biri olarak öne çıkıyor. Özellikle doğa meraklıları ve fotoğrafçılar, bu eşsiz manzarayı yakından görmek için bölgeyi sıkça ziyaret ediyor. Otobandan geçenler bu oluşumların fotoğrafını çekmek için bekliyor.

Skandal! Kayseri'nin Peri Bacaları Bakın Ne Halde?

Daha önce temizlenmişti

2021 yılında peri bacaları, sprey boyalarla yazılan yazılar nedeniyle büyük zarar görmüştü. Bu olayın ardından, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yeşilhisar Kaymakamlığı ve Yeşilhisar Belediyesi harekete geçerek, Nevşehir Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvar Müdürlüğü uzmanlarını bölgeye geldi.  Uzmanlar, peri bacalarına yapılan bu tahribatı temizlemişlerdi. 

Skandal! Kayseri'nin Peri Bacaları Bakın Ne Halde?

‘Koruma altına alınsın’

Ancak peri bacalarının sprey boyalarla yeniden tahrip edildiği görüldü. Dolayısıyla doğal yapı estetik görüntüsünü kaybetti. Vatandaşlar bölgenin koruma altına alınmasını talep ediyor.