Sodalı kavurma nasıl yapılır?
Kurban Bayramı'nın ilk günü pişirilen bir gelenek haline gelen kavurma yemeğinin tarifi gündeme geldi. Kavurma pişirirken etini yumuşak ve daha lezzetli hale getirmek isteyenler 'Soda' yöntemini kullanıyor. Peki, sodalı Kavurma nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
Kurban Bayramı’nın ilk günü pişirilen bir gelenek haline gelen kavurma yemeğinin tarifi gündeme geldi. Kavurma pişirirken etini yumuşak ve daha lezzetli hale getirmek isteyenler ‘Soda’ yöntemini kullanıyor. Peki, sodalı Kavurma nasıl yapılır?
Kurban kesiminden sonra sofralarda yerini alacak olan kavurma, basit gibi görünen fakat fazla püf noktası bulunan bir yemek olarak geçiyor.
Lokum gibi yumuşacık et kavurma için bazı önemli püf noktaları uygulamak gerekiyor. Tuzu ve baharatının doğru zaman da atılması ve olması gereken sürede pişmesi kavurma da önemli noktalardır.
Etini daha yumuşak ve hızlı pişirmek isteyenlerde sodalı kavurma yapıyor.
İşte tüm detaylarıyla sodalı kavurma tarifi:
1 kg dana kuşbaşı
1 şişe maden suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Sodalı Kavurma nasıl yapılır?
Isınan tavanın içerisine kuşbaşı doğranmış etimizi alalım ve rengi dönüp kendi suyunu çekinceye kadar kavuralım.
Suyunu çektikten sonra maden suyunu ilave edelim. Karıştırdıktan sonra tereyağını ve sıvı yağı ekleyip tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Maden suyunu çektikten sonra tuzunu serpip ocaktan karıştırıp ocaktan alalım.
Afiyet olsun.