Soğanlı Vadisi'ne nasıl gidilir?

Türkiye'nin turizm şehirlerinden biri olan Kayseri'de, yazın gelmesiyle birlikte daha çok turisti misafir ediyor. Turistlerin bu yıl en uğrak noktası Soğanlı Vadisi oldu. Peki, Soğanlı Vadisi'ne nasıl gidilir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Soğanlı Vadisi'ne nasıl gidilir?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Soğanlı Vadisi için: “Kuş sesleri eşliğinde güneşin doğuşunu izlemek, mükemmel peri bacaları manzarası ve sıcak hava balonlarının eşsiz buluşmasını görmek için sizleri Soğanlı Vadisi'ne bekliyoruz" diyerek herkesi davet etmişti.

Soğanlı Vadisi'ne nasıl gidilir?Bu kadar çok beğenilen ve ziyaretçisininde çok olduğu Soğanlı vadisinin yol tarifini Kayseri Valiliği paylaştı: Yerleşim yeri olarak Kayseri, Nevşehir, Niğde üçgeni arasında yer alan Soğanlı, Yeşilhisar'a 15 km, Derinkuyu'ya 30 km, Ürgüp'e 40 km, Nevşehir'e 60 km, Niğde'ye 80 km, Kayseri'ye 80 km uzaklıkta bulunuyor. Hava yolunu tercih edenler Kayseri ve Nevşehir havaalanlarına sonrasında karayolu ile Soğanlıya ulaşabilirler. Ankara- Adana demiryolunun Yeşilhisar geçişi alternatif olabilir. Karayolu ile ulaşım; özel araçla İstanbul yönünden yola çıkanlar, otoyolu kullanarak Kaynaşlı'ya gelerek Bolu Dağının tek yönlü, genişletilmiş rampa ile normal yoldan devamla Bolu kent geçişi sonrasında tekrar otoyola girerek Ankara çevre yoluyla Kırşehir Kayseri yönüne devam edilir. Niğde yolu üzerinden Yeşilhisar Akköy ayrımından Soğanlı Vadisini gösteren yön tabelası ile 19 km. içeri girerek gizemli vadiye ulaşılıyor. Soğanlı girişinde asfalt yol ikiye ayrılıyor. Sağa ayrılan yol kiliselerin bulunduğu, ağaçlarla bezeli vadiye uzanırken, sola ayrılan yönde ilerleyenler köyün yerleşim alanına geliyorlar. Kubbeli Kilise yanına otomobil ile gidilemediği için  burada araç bırakılıp yaklaşık 300 metrelik patika yoldan yürüyerek ilginç kiliseye gelebiliyorsunuz. Soğanlı'nın sol tarafından çıkan ham toprak, tozlu, hatta kül kaplı yol, köyün tamamını görebileceğiniz yüksekliğe erişmenize olanak sağlarken, vadi boyunca yüksek yerlerde kayaların oyulması ile yapılmış kiliselere ulaşmak için yine aynı metotla yapılmış basamakları tırmanmak gerekiyor.