Soğuk çorbanın püf noktaları – Yoğurt kesilmiyor, pütür pütür olmuyor- Türk Mutfağı
Türk Mutfağı'nın vazgeçilmezi yaz aylarında içinizi ferahlatacak bir çorba olan soğuk ayran aşı çorbasının püf noktalarını sizler için derledik. Bu tarifte yoğurt kesilmiyor, pütür pütür olmuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…
Kayseri Anadolu Haber olarak Türk Mutfağı'nın yaz aylarında içinizi ferahlatacak bir çorba olan soğuk ayran aşı çorbasının püf noktalarını sizler için derledik. Üstelik bu tarifte yoğurt kesilmiyor, pütür pütür olmuyor. İşte detaylar…
Tüm gücünü içindeki bakliyat malzemesinden alan soğuk çorba ayran aşı, yaz günlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sizler için hazırladığımız bu tarife bayılacaksınız.
Evdeki malzemelerle pratik bir çorba yapmaya ne dersiniz? İşte halk arasında ayran aşı de denilen bu nefis tadın malzemeleri ve hazırlanışı…
Malzemeler
1 su bardağı nohut
1 su bardağı buğday
2 su bardağı yoğurt
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
Soğuk çorba (Ayran aşı) nasıl yapılır?
Nohut ve buğdayı yıkayıp süzün ve düdüklü tencereye alın.
Üzerlerine 1 litre su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. (Süresi tencerenizin marka ve modeline göre değişebilir)
Haşlanan bakliyatların kapağını açıp suyunu süzün.
Büyük bir kapta su ve yoğurdu çırpın. İçine nohut ve buğdayı ekleyip karıştırın.
Nane ve tuzunu ekleyip karıştırın. Dilerseniz kıyılmış dereotu da ekleyebilirsiniz.
Soğutarak ve içine buz ekleyerek servis yapabilirsiniz.
İşin püf noktasına gelince, yoğurdun kesilmemesi için bakliyatların mutlaka iyice soğumasını bekleyin. Nohut ve yarma sıcak, yoğurt soğuk olunca çorbanızın tadı da kötü etkilenecek. Bu malzemeleri soğuk eklediğiniz takdirde istediğiniz gibi pütürlü olmayan bir soğuk ayran aşı elde edeceksiniz.