Soğuk Isırığı Korkusu Kapıda!

Aşırı soğukların gelmesi beklenirken, insanları soğuk ısırığı telaşı sardı. Dokuların donmasıyla, uzuvların kesilmesine yol açan soğuk ısırığı korkusu kapıda! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberinde…

Soğuk Isırığı Korkusu Kapıda!

Soğuk ısırığı, aşırı soğuklarda, el ve ayaklardaki sinirler ile kan damarlarının donmasıyla, etkilenen bölgedeki uzvun kesilmesine kadar gidebiliyor.

Soğuk ısırması, eksi derecelerde soğukta kalma sonucunda gerçekleşir. Soğukluk  -2 ile eksi -10 santigrat dereceyi bulduğunda dokularda oluşan cilt hasarı sonucu gerçekleşen soğuk ısırması, soğuğu hisseden; burun, çene, el ve ayakları etkiler.

Soğuk yanığı olarak da bilinen bu hastalık, aşırı soğuk havaya maruz kalan vücudun kendini korumaya almaya çalışmasıyla başlar. Damarların daralarak ısıyı korumaya çalışması soğuk ısırığının başlangıcı olarak geçer.

Damarların daralması kan akışının yavaşlamasına neden olduğundan bu durum o bölgenin donmasına neden olur. Kan akışı normale dönmediği takdirde, donan uzvun kesilmesine kadar yol açabilir.

Soğuk Isırığı Korkusu Kapıda!

Uzmanlar, soğuk kış aylarında dar giysi giyilmemesi, kalın giysi tercih edilmesini ve çok su tüketilmesini öneriyor.