Şok!- Facebook Hesapları da Kısıtlanıyor!

Instagram sosyal medya platformuna Bilgi Teknoloji Kurumu tarafından erişim kısıtlaması getirilmişti. Meta Şirketine ait olan Instagram'ın kısıtlanmasının ardından gözler diğer bir Meta şirketi olan Facebook'a çevrildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber, Kayseri haberlerinde…

Şok!- Facebook Hesapları da Kısıtlanıyor!

Instagram kısıtlaması ne zaman kalkacağı konusunda tam bir tarih ve zaman bulunmazken. Skandal bir iddia ortaya atıldı. Öne sürülen iddiaya göre Meta’nın bir diğer sosyal medya şirketi olan Facebook, Diyanet İşleri Başkanlığının hesabına kısıtlama getirdi.

Hesabı Kısıtlandı!

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun öne sürdüğü iddiaya göre Facebook sosyal medya platformu üzerinden Şehit İsmail Heniyye Gıyabi Cenaze Namazı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi başlıklı gönderi Facebook tarafından kaldırıldı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hesabı kısıtlandı. Cuma namazıyla beraber tüm yurtta gıyabi cenaze namazı kılınmıştı.

Şok!- Facebook Hesapları' da Kısıtlanıyor!

Diyanetin Hesabına 3 Yasak Getirildi

İddiaya göre getirilen kısıtlamalar şöyle; Diyanet hesabından reklam oluşturamayacak, canlı video başlatamayacak, arama başlatamayacak ve aramalara katılamayacak. 

Son gelişmeler ışığında erişim kısıtlamasının uzatılması veya Facebook platformunu da içerisine alacak şekilde genişlemesi bekleniyor.