Şok İddia – Türkiye'de 4 Hastanesinden Biri Kayseri'deydi – O Hastane Kapanıyor!

Türk Kızılay Kayseri'de bulunan hastanesi için uzun süreliğine başka firmalara kiralama kararı verdi. Türkiye'de 4 hastaneden biri olan Kayseri şubesi de kapanıyor mu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Şok İddia – Türkiye'de 4 Hastanesinden Biri Kayseri'deydi – O Hastane Kapanıyor!

Hayırseverler tarafından dar gelirliler için kurulan Kayseri Kızılay Hastanesi’nin zarar ettiği gerekçesiyle kiraya verildiği ortaya çıktı. Daha önceden çadır olaylarıyla olay olan Kızılay, şimdi de sağlık kuruluşlarını elden çıkaracağı haberleriyle gündeme bomba gibi düştü.

Türk Kızılay, Kızılay Sağlık Grubu’nca İstanbul, Konya ve Kayseri’de işletilen dört hastaneyle Altıntepe ve Bakırköy’deki tıp merkezlerinin uzun süreliğine kiralanmasına karar verdi. Edinilen bilgilere göre Kızılay Basın Müşaviri Selahattin Bostan, uzun süreli kiralamayı doğruladı. Kiralamalardan sonra Kızılay’ın işlettiği herhangi bir hastane veya tıp merkezi kalmayacak.

Kızılay Hastaneleri’ne Medipol, Medicana, Medical Park gibi pek çok hastane zincirinin teklif hazırladığı iddia edildi. Ayrıca ihtiyaç duyulması halinde buraların yeniden Kızılay tarafından işletilmesi ve personelin işlerine mevcut özlük haklarını kaybetmeden devam edilmesi şartıyla sözleşme imzalanacağı da öne sürülen iddialar arasında yer alıyor.

Konuyla ilgili diken.com.tr’ye konuşan Kızılay Basın Müşaviri Selahattin Bostan, ‘Adı belki Kızılay Bakım olur belki başka bir şey olur. Anladığımız anlamda, hastaneler ve tıp merkezleriyle ilgilenen Kızılay Sağlık diye bir yapı kalmayacak. Ama doktorlar, hemşireler ve çalışanlar hala o hastanelerde görev yapmaya devam edecek. Bir ihtiyaç doğarsa bizim buraları Kızılay olarak alıp işletmemiz gerekirse de tekrar oraların işletmesini alma hakkımız da her zaman olacak’ dedi.

Hastane ve tıp merkezlerinin ruhsatlarının Kızılay’da kalmaya devam edeceği belirtiliyor ancak vatandaşlar hastanenin nasıl zarar ettiği ve bu duruma geldiği konusunda sorular soruyor. Hayırsever destekleriyle ayakta kalan bu kuruluşta şimdiye kadar yapılan hayırların nereye gittiği merak konusu.

Kızılay Sağlık Grubu

Kızılay’a bağlı hizmet veren Kızılay Sağlık; Kartal, Kağıthane, Konya ve Kayseri olmak üzere dört tam donanımlı hastaneyle Altıntepe ve Bakırköy olmak üzere iki tıp merkeziyle genel sağlık hizmeti sunan Türkiye’nin özel grup hastaneleri arasında.

Ülke genelinde yılda 950 bin kişiye hizmet sağlayan grup, yılda yaklaşık 39 bin cerrahi müdahale gerçekleştiriyordu.