Şok Karar! - Bu Habere Kadınlar Çok Sinirlenecek

Bu haber kadın vatandaşları çok sinirlendirecek. Anayasa Mahkemesi tarafından, eşitliğe ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine aykırı geldiği düşünülerek soyadı kanununda değişikliğe gidilecekti. Yeni çıkan karar ile kadınların evlendikten sonra sadece kendi soy ismini kullanması artık hayal oluyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Şok Karar! - Bu Habere Kadınlar Çok Sinirlenecek

Bu haber kadın vatandaşları çok sinirlendirecek. Anayasa Mahkemesi tarafından, eşitliğe ve  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine aykırı geldiği düşünülerek soyadı kanununda değişikliğe gidilecekti.  Yeni çıkan karar ile kadınların evlendikten sonra sadece kendi soy ismini kullanması artık hayal oluyor.

Geçtiğimiz günlerde gündemde yer bulan Anayasa Mahkemesi, 'Kadınlar isterse evlenmeden önceki soyadını kullanabilir' kararını açıkca verdi. İktidardan buna uygun düzenleme yapılması istendi. Anayasa Mahkemesi, 22 Şubat 2023 tarihinde Türk Medeni Kanunu'nun 187. maddesinde yer alan ve evlenen kadınların, evlenmeden önceki soyadlarını tek başına kullanmalarını engelleyen, eşitliğe ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne (AİHM), aykırı bularak iptal etmişti.

AK Parti iktidarının bu karara uygun bir düzenleme yapması talep edilirken, yeni getirilen yargı paketi ile Anayasa Mahkemesi'nin eşitliğe aykırı bulunarak iptal ettiği, kadınların evlenemden önceki soyadını kullanabilmesi kararı iptal edildi.