Sokak Hayvanları İçin Yeni Düzenleme!

Ak parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı, sokak hayvanları için taslak çalışması tamamlandı. Detaylar haberimizde..

Sokak Hayvanları İçin Yeni Düzenleme!

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı sokak Hayvanları için taslak Çalışma Tamamlandı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda, başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili taslak çalışma ele alındı. Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da katıldı.

Sokak Hayvanları İçin Yeni Düzenleme!

Sokak Hayvanları İçin Yeni Düzenleme Yolda

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan görüş ve öneriler doğrultusunda teklif metninin yazılması talimatını verdi. Gelinen aşamada; 5996 sayılı Veterinerlik Hizmetleri Kanunu'nun 7-8 maddelerinde değişiklik yapılması planlanıyor. Buna göre, 'sahipsiz hayvan' tanımı değiştirilecek. Mevcut kanuna göre bazı durumlar dışında hayvanlara ötenazi yapılması yasak. Ancak hasta, insan sağlığı için risk oluşturan, tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen hayvanlar hakkında veteriner hekimler tarafından ötenazi kararı verilebiliyor ve bu işlem veteriner hekimlerce veya gözetiminde gerçekleştirilebiliyor. Söz konusu madde halk sağlığı gözetilerek yeniden düzenlenecek. Teklif, uyutmanın yanı sıra; nitelikli barınma ve beslenme için çözümler içerecek. Barınma, bakım, beslenme, sağlık ve diğer ihtiyaçlarını karşılama konusunda sorumluluklar ve alınacak önlemler belirlenecek.