Sokak Köpekleri Uyutulmalı mı? Anadolu Haber Sokakta

Kuduz riski bulunan veya saldırganlaşan, vücut bütünlüğü bozulmuş hasta sokak köpeklerinin uyutulmasıyla ilgili karar kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Biz de Anadolu Haber olarak vatandaşlara, sokak köpekleri hakkında ne düşündüklerini sorduk.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sokak Köpekleri Uyutulmalı mı? Anadolu Haber Sokakta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuduz riski bulunan veya saldırganlaşan, vücut bütünlüğü bozulmuş hasta sokak köpeklerinin uyutulmasıyla ilgili alınan karar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Ancak bu karar birçok hayvan hakları savunucuları tarafından tepkiyle karşılandı. Birçok örgüt, sahipsiz hayvanların uyutulmasının yaşam hakkına aykırı olduğunu savunarak, kısırlaştırma ve bakım çalışmalarının artırılması gerektiğini belirtti. Biz de Anadolu Haber olarak vatandaşlara, sokak köpekleri hakkında ne düşündüklerini sorduk.

İşte cevaplar;

Bir vatandaş, alınan kararın hayvan haklarını hiçe saydığını ve sokak köpeklerinin yaşama hakkını ihlal ettiğini vurgulayarak; ‘Uyutulmamalı, çünkü oda bir canlı. İnsanlardan uzak yerlere götürülmelidir. İnsanlarda saldırganlar o zaman onları da öldürelim’ diye konuştu.

‘Onlarında yaşama hakkı var’

Kuduz riski bulunan ve saldırganlaşan sokak köpeklerinin uyutulması kararına bir vatandaş tepki göstererek; ‘Bence uyutulmamalı barınak gibi bir şey olabilir. Onlarda bir can onlarında yaşama hakkı var’ ifadelerini kullandı.

‘Ekinlerimize zarar veriyorlar’

Kayseri’de sokak köpeklerinin toplanması ve çeşitli bölgelerde bırakılması ile ilgili bir vatandaş endişesini dile getirerek, şu ifadelere yer verdi; ‘Kayseri şehir merkezinde bir şey yok. Buradan köpekleri topluyorlar, bağlara bahçelere koyuyorlar, ektiğimiz sebzelere zarar veriyorlar. Sabaha kadar boğuşuyorlar.’

‘Küçük çocuğu parçaladılar’

Başka bir vatandaş, sokak köpeklerinin özellikle çocuklar üzerinde tehlike oluşturduğunu ifade ederek; ‘Bence uyutulsun, çocukları hep parçalıyorlar. Eskişehir Bağların’da küçük bir çocuğu parçalamışlardı. Ben çocuğun o halini gördüm. O çocuğun suçu okula gitmek. Uyutulsun demiyorum ama en azından başka yerlere götürülsün.’

‘Başıboş köpekler uyutulsun’

Sokak köpeklerinin sayısının hızla arttığını ve bunun çocuklar için ciddi bir tehlike oluşturduğunu vurgulayan başka bir vatandaş; ‘Başıboş köpekler uyutulsun, çok fazla sayıları artıyor. Çocuklara zarar veriyorlar. Kısırlaştırmada yapılabilir’ dedi.