Sömestr 1 aya çıkarılacak mı – MEB'den açıklama geldi!

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren sömestr tatilinin 1 aya çıkarılması konusuna MEB açıklık getirdi. Ara tatiller kaldırılacak mı? Sömestr 1 aya mı uzatılacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Sömestr 1 aya çıkarılacak mı – MEB'den açıklama geldi!

Uzunca bir süredir gündemde yer alan sömestr tatilinin 1 aya çıkarılmasına MEB’den açıklama geldi. Ara tatiller kaldırılıp 15 gün tatiline eklenecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Sömestr 1 aya çıkarılacak mı – MEB'den açıklama geldi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile birlikte eğitim sisteminde önemli birçok değişikliğe gidildi. Eğitimle ilgili hemen her gün yeni gelişmeler yaşanıyor, yeni kararlar yayımlanıyor.

Bu gelişmelerden bir tanesi de sömestr tatili ile ilgili. Öyle ki önümüzdeki süreçte 15 gün uygulanan sömestr tatilinin 1 aya uzatılması uzunca bir süre gündemde yer aldı. MEB'den açıklama geldi, işte detaylar...

Türkiye’de daha önceden yalnızca 15 günlük sömestr tatili ve 3 aylık yaz tatili uygulaması yapılıyordu. Fakat geçtiğimiz yıllarda bu uygulamada değişikliğe gidildi. Yaz tatilinde 15 gün kesilerek ilk dönem ve ikinci dönemde ilk sınavların ardından 1’er haftalık tatil eklemesi yapıldı.

Yeni uygulamaya geçilmesiyle öğrenciler birinci dönemde sınavlar sonrasında 1 hafta, ikinci sınavlar sonrasında 15 gün, 2. dönemde yine birinci sınavlar sonrasında 1 hafta ve son sınavlar sonrasında da 2.5 aylık yaz tatiline çıkıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde de ara tatillerin kaldırılması adına bir anket düzenlenmişti, ankette çoğunluk oyunu tatilin kalması yönünde kullandı.

Sömestr tatili uzatılacak mı?

İddialara göre ara tatiller kaldırılırsa bu tatiller sömestr tatiline eklenecek, böylece sömestr tatili 1 aya uzatılmış olacak, kış mevsimi dolayısıyla soğuk havalarda öğrencilerin virüslere maruz kalmasının da önüne geçilmiş olacaktı.

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama geldi. 2022-2023 eğitim öğretim yılında, 15 tatilin bir ay süreceği yönünde iddialar ortaya atılsa da, Milli Eğitim Bakanlığı bu iddiaları yalanladı ve takvimde herhangi bir değişiklik olmadığını duyurdu.

2024 eğitim öğretim yılında 15 tatil, 22 Ocak 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 2 Şubat 2024 Cuma günü sona erecek.