SON DAKİKA - 6 Yaşındaki Çocuğa İstismar İddiası - Kayseri'de Halk Ayaklandı!

Elde edilen son dakika bilgisine göre Danişmentgazi Mahallesi'nde yabancı uyruklu şahsın 6 yaşında bir çocuğu istismar ettiği iddiaları üzerine Kayseri'de halk ayaklandı. Danişmentgazi Mahallesi'nde çıkan gerginlik büyüyor. Detaylar haberimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
SON DAKİKA - 6 Yaşındaki Çocuğa İstismar İddiası - Kayseri'de Halk Ayaklandı!

Elde edilen son dakika bilgisine göre Danışmentgazi Mahallesi'nde yabancı uyruklu şahsın bir çocuğu istismar ettiği iddiaları üzerine çıkan gerginlik büyüyor.

Melikgazi ilçesine bağlı Danişmentgazi Mahallesi'nde bulunan semt pazarının yanındaki tuvalette yabancı uyruklu bir şahıs 5-6 yaşlarında bir çocuğu taciz ettiği iddiaları üzerine vatandaşlar sahsı tuvalete kilitledi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Vatandaşlar yabancı uyruklu şahsın bulunduğu yerden dışarıya çıkmasını bekledi. Kalabalık her geçen dakika artarken, olay yerine çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polis ekipleri vatandaşları sakin olmaya davet ederken her geçen dakika gerginlik büyüdü. Polis ekipleri olay yerini terk etmeyen vatandaşa önce biber gazı, ardından toma ile müdahalede bulundu.

SON DAKİKA - 6 Yaşındaki Çocuğa İstismar İddiası - Kayseri'de Halk Ayaklandı!

Olay yerinden ayrılmayan kalabalıkta gerginlik daha da büyüdü. Mahallede bulunan yabancı uyruklu şahıslara ait araçlara önce hasar verildi. Sonrasında da araçlar ve yabancı uyruklu şahıslara ait olan iş yerleri ateşe verildi. Mahallede gerginlik büyüyor.

Şehir Diken Üstünde!

Türkiye'nin gündemine oturan bu olay sonrasında Kayserililer diken üstünde. Elde edilen bilgilere göre yabancı uyruklu sahışların yoğun olduğu mahallelerde tedbir amaçlı güvenlik önlemleri alınmaya başlandı. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy yaşanan olayların ardından olay yerine giderek bilgiler aldı. 

Semtte  gerginlik devam ederken istismara uğradığı iddia edilen küçük çocuğun bir kamu hastanesinde tedavi altına alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da bölgeye gelerek halkla sakinleşmeleri konusunda görüşmelerini sürdürüyor.

Kayseri Valiliği Açıklama Yaptı!

Kayseri Valiliği'nden konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki bir Suriye uyruklu çocuğa taciz davranışı gerçekleştirdiğini ve çocuğun koruma altına alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

'30.06.2024 tarihinde ilimiz Danışmentgazi Mahallesinde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır. 
Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımızın itidalli davranarak, resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur.'