SON DAKİKA – AK Parti'de Yeni İl Başkanı Belli Oldu

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nın 8. Olağan Kongresi için çalışmalar başladı. Merakla beklenen 'İl Başkanı kim olacak?' sorusu da yanıtını buldu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in Haber Bülteninde…

SON DAKİKA – AK Parti'de Yeni İl Başkanı Belli Oldu

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’nda kongre takvimi kesinleşti. Parti Genel Merkezi, Kayseri Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları, İl Başkanı için ortak bir isimde karar kıldı. 

Teşkilatlar yenilenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı konuşmayla il ve ilçe teşkilatları için yenilemeye işaret etti. Erdoğan, yapılacak kongrelerde partiyi daha da ileriye taşıyacak isimler üzerinde durulması gerektiğini ifade etti. Erdoğan’ın talimatı üzerine partinin il ve ilçe kongrelerinin Ekim ayı içerisinde tamamlanması kararlaştırıldı. AK Parti Kayseri İl Kongresi de bu süreç içerisinde tamamlanacak. Partide teşkilatlar, çok büyük ölçüde yenilenecek. 
Bir isimde karar kıldılar

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı için seçimlerden sonra başlayan arayış, genel merkez, milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla yapılan istişare sonucunda netleştirildi. Partiyi kongreye gidecek isim belirlenerek kendisine iletildi. AK Parti’de seçimlerden önce İl Başkanlığı’na getirilen Fatih Üzüm, genel merkezin desteğiyle bu görevini sürdürecek. Üzüm, partiyi kongreye götürecek ve yönetimini büyük ölçüde yenileyecek. Üzüm, kongre ve yönetim oluşturma çalışmalarına başladı. Partililerin çok büyük bölümü, Üzüm’ü başarılı buldu ve yeniden başkan olmasını istedi.

Üzüm’den açıklama geldi

AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, yaptığı açıklamada, '8. Olağan Kongre sürecimiz doğrultusunda İl Başkanlığımızda kıymetli İlçe Başkanlarımızla bir araya gelerek verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Şehrimiz ve teşkilatımız için 16 İlçe Başkanımızla istişare ederek, el ele, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hep birlikte daha güçlü adımlarla geleceğe yürüyeceğiz' dedi.

Üzüm, birlik ve beraberlik ruhuyla daha büyük başarılar elde edeceklerine olan inancını dile getirdi. AK Parti’de çalışmaların kısa sürede tamamlanması bekleniyor.