Son dakika! Asgari ücret belli oldu

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret 2023 ara zammı belli oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Son dakika! Asgari ücret belli oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün son kez toplandı. Toplantının sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalarda bulunarak asgari ücretin 11 bin 402 TL’ye çıkarıldığını duyurdu.

Son dakika! Asgari ücret belli oldu?
Böylece asgari ücret yüzde 107 artmış oldu. Yılbaşından bu yana ise asgari ücrette yüzde 34'lük bir artış oldu.

Son dakika! Asgari ücret belli oldu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşen toplantısı sonrası Bakan Vedat Işıkhan, yeni rakamı açıkladı.

Işıkhan, "Asgari ücreti hem işçiyi memnun edecek hem de istihdamı koruyacak şekilde belirlemeye gayret ettik. Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Asgari ücreti hem işçiyi memnun edecek hem de istihdamı koruyacak şekilde belirlemeye gayret ettik. Asgari ücret uzlaşma ile sonlandı. Yeni asgari ücret net 11 bin 402 lira olarak belirlenmiştir" dedi.

Brüt asgari ücret 13 bin 414 liraya yükseldi.

Son dakika! Asgari ücret belli oldu?

Asgari ücret ne kadardı?
Yılbaşında duyurulan asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak belirlenmişti. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruştu.

Asgari Ücret Nasıl Belirlenir?

Çalışanlara işverenler tarafından ödenen minimum maaş tutarı, günlük bazda belirlenir. İşçilerin günlük kazancı hesaplanırken ise temel ihtiyaçlara ilişkin güncel piyasa fiyatları dikkate alınır. Belirlenen bu tutar üzerinden saat başı ücret hesaplaması yapılır.