SON DAKİKA - Doğalgaza zam geldi!

Elde edilen son dakika bilgilerine göre evlerde kullanılan doğalgaza yüzde 38 zam geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

SON DAKİKA - Doğalgaza zam geldi!

Elde edilen son dakika bilgilerine göre evlerde kullanılan doğalgaza 1 Ağustos'tan (yarın) itibaren geçerli olacak şekilde yüzde 38 zam geldi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından, konutlarda kullanılan doğalgaza 1 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yüzde 38 zam geldiği duyuruldu.

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, 'Kuruluşumuz tarafından 01 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Yıllık doğalgaz tüketimi 300.000 Sm3 ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğalgazın toptan satış fiyatında yüzde 33.1, konutlarda kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında yüzde 38 oranında artış yapılmıştır. Bununla birlikte elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatı ile yıllık doğalgaz tüketimi 300.001 Sm3 ve üzerinde olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğalgazın toptan satış fiyatında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır' ifadelerine yer verildi.