Son dakika! Ekmeğe beklenen zam geldi - Kaç TL oldu?

Kayseri'de ekmek fiyatlarına gelmesi beklenen zam gerçekleşti. Peki, Kayseri'de ekmek ne kadar oldu? İşte güncel fiyatlar, Kayseri Anadolu Haber'de…

Son dakika! Ekmeğe beklenen zam geldi - Kaç TL oldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de ekmek fiyatlarına gelmesi beklenen zam gerçekleşti. Kayseri’de artan maliyetlerden dolayı ekmeğe zam geleceği konuşuluyordu. Kayseri Fırıncılar Odası ve KESOB tarafından yapılan  toplantı sonrası meydana gelen fiyat artışlarının ardından artan maliyetler sebebiyle Kayseri’de ekmekte de gerçekleşecek fiyat değişimi yapılacak toplantının ardından netleşecekti. Kayseri’de 200 gram olan ekmek 5 TL’den satılıyordu. Yeni fiyatının ise 6.5 TL olması bekleniyordu. 

Kayseri'de Fırıncılar ve Uncular Odası, 5 TL'ye satılan 200 gramlık ekmeğin 6.5 TL'ye yükseldiğini duyurdu. Ayrıca yeni tarife yarından itibaren 11 Ağustos 2023 tarihinde uygulanacak. 

Kayseri Fırıncılar Odası'na bağlı faaliyet gösteren fırınlarda 1 Haziran itibariyle fiyat güncellemesine gidilerek, 4 lira olan 200 gram somun ekmek 5 TL'ye yükseltilmişti. Artan un, maya, elektrik, doğalgaz ve işçilik maliyetlerini gerekçe gösteren fırıncılar, yeniden zam talebinde bulundu. Kayseri Fırıncılar Odası ve Kayseri Ticaret Odası 16. Komite'nin (Unlu ve Sütlü Gıda Ticareti) zam talebi görüşülerek kabul edilmişti.
Bu artışın aynı oranda diğer fırın ürünlerine de yansıması bekleniyor, sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre: Zamlı tarifenin yarından itibaren 11 Ağustos günü uygulanması bekleniyor.

Oda'dan alınan bilgiye göre yeni fiyatlar şu şekilde:

Somun Ekmek (En Az) Kül 700 Undan Pişmişi 200 gram: 6.5 TL
Pide Ekmek (Özel Amaçlı Undan Pişmiş) 180 gram: 6,5 TL
Çifte Pide (Özel Amaçlı Undan Pişmiş) 360 gram: 13 TL
Pide Sandviç Dürüm Ekmeği 130 gram: 6 TL
Lavaş ve Dürüm Ekmeği 150 gram: 7 TL
Lavaş ve Dürüm Ekmeği 3 gram: 14 TL
Kıymalı Peynirli, Sucuklu, Patatesli vs. Pişirme Ücreti 200 gram: 9 TL 
Güveç Pişirme Ücreti Küçük: 40 TL
Güveç Pişirme Ücreti Büyük: 50 TL