Son dakika: Instagram'a erişim engeli!

Bilgi İletişim ve Teknolojileri Kurumu (BTK), Kayseri'de de binlerce kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu İnstagram'a erişim engeli kararı aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Son dakika: Instagram'a erişim engeli!

Bilgi İletişim ve Teknolojileri Kurumu (BTK), Kayseri'de de binlerce kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu İnstagram'a erişim engeli kararı aldı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Haniye'nin ölümü sonrası taziye mesajı yayımlamış ve bu mesajları engelleyen Instagram'ı kınamıştı.

31 Temmuz günü X sosyal medya hesabından paylaşım yapan Altun, 'Filistin direniş hareketi Hamas'ın siyasi büro şefi İsmail Heniye, düşmanlarının asla anlayamayacağı bir tevazuyla şehadete yürüdü. Filistin davasının en büyük kahramanlarından biri olarak tarihe geçen şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. İslam aleminin ve Filistin’in başı sağolsun. 

İsrail, her türlü barış fırsatını ortadan kaldırmak için suikast ve gizli operasyonlarla bölgeyi daha fazla kargaşaya sürüklemeye çalışıyor. İsmail Haniye suikasti de bir ülkenin egemenliğini açıkça ihlal eden devlet destekli İsrail terörizminin son örneğidir.

Netanyahu hükümeti ateşkes ya da barış niyeti olmadığını defalarca göstermiştir. Bu hükümet sadece Filistin toprakları üzerindeki hırsızlık ve işgalini genişletmekle ilgilenmektedir ve bu yolda insan hayatını hiçe saymaktadır. 

Milyonlarca Gazzeliyi en temel insani ihtiyaçlarından mahrum bırakan İsrail, kalıcı bir çözüm arayışında olan siyasi liderleri hedef almaktadır. İsrail'in insan hayatını hiçe sayması tesadüfi değildir; bilakis Filistin'deki soykırım politikalarının bir tezahürüdür.

Netanyahu hükümeti sadece bölgesel savaşı kışkırtmakla kalmıyor, aynı zamanda kendi vatandaşlarının güvenliğini de tehlikeye atıyor. Bu hükümete destek verenler insanlıklarından utanmalıdır. Müzakere ve barışçıl çözümden bahsettiklerinde onları ciddiye almayacağımızı anlamalıdırlar.

İsrail ne kadar Filistinli öldürürse öldürsün, Filistin'in haklı davası tarihten silinmeyecektir. İsrail devleti de yargısız infazların, suikastların, işgalin ve soykırımın faili olarak tarihe geçecektir.

Ayrıca, Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir. 

Küresel sömürü düzenine ve adaletsizliğe hizmet ettiğini defalarca göstermiş olan bu platformlara karşı ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Her fırsatta ve her platformda Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız.' ifadelerini kullandı.

Son dakika: Instagram'a erişim engeli!

2 Ağustos Cuma sabahı itibarıyla sosyal medya kullanıcıları Instagram'a erişim sağlayamıyor.

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Instagram'a erişim engeli getirildi. Konuya ilişkin yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: 'instagram.com, 02/08/2024 tarihli 490.05.01.2024.-608983 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir.'

Bu erişim engelinin sebebi hakkında yetkililer henüz resmî bir açıklama yapmadı.