Son dakika! - Instagram açılıyor mu?

Milyonlarca kullanıcının abone olduğu sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli sürüyor. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu saat 13.00'da İnstagram yetkilileri ile bir görüşme sağladı. Peki, İnstagram ne zaman açılacak, bugün açılır mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Son dakika! - Instagram açılıyor mu?

Türkiye'de milyonlarca kullanıcısı olan Instagram'a giriş sağlanamıyor. Kullanıcılar, platforma erişim sağlamada sorun yaşarken 'Instagram ne zaman açılacak?' sorusuna cevap arıyor. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu saat 13.00’da İnstagram yetkilileri ile bir görüşme sağladı.

Instagram'ın Türkiye'de neden kapatıldığı ile ilgili BTK'dan yapılan açıklamada, 'Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı’ ifadelerine yer verildi.

Bakan Uraloğlu kapanma ile ilgili açıklamasında, ‘Instagram'ı Katalog suçları çerçevesinde kendilerini uyardık ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için de bir erişim engeli getirdik. Hassasiyetlerimiz belli, oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderildiği an 1 saat sonra kaldırmış olacağız. Herkesin kanunlara uymasını istiyoruz net olarak’ ifadelerini kullanmıştı. Fakat 3 gündür kısıtlama devam ediyordu.

Instagram açıldı mı?

Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 5 Ağustos (bugün) saat 13.00’da İnstagram yetkilileri ile görüşeceğini açıkladı. İlgili konu için yapılan açıklamalarda, ‘Türk yetkililer ve Instagram arasında geçen toplantıdan olumlu sonuç çıkarsa, Instagram bugün açılabilir’ ifadelerine yer verildi.

Konu ile ilgili son dakika bilgilerini Gazeteci Bülent Aydemir açıkladı.  Yapılan açıklamada, İnstagram yetkilileri ile gerçekleştirilen görüşmenin olumlu geçtiği ve kabine sonrasında büyük ihtimalle İnstagram'ın açılacağı bildirildi. İnstagramla ilgili Aydemir'in yaptığı açıklamada; 'Instagram, terör örgütü PKK propagandasına karşı içerik kaldırmada daha hassas olacak. Terör örgütü PKK’yı algoritmaya yerleştirecek. Hamas paylaşımlarında ise instagramın çifte standardı devam ediyor' ifadelerine yer verdi. Görüşme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Kabine sonrasında Instagram çok büyük ihtimalle açılacak.

Instagram'dan Açıklama Geldi!

Konu ile ilgili Instagram platformunun yaptığı açıklamada, 'Türkiye’de Instagram’a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum kalırken, işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz' ifadelerine yer verildi.