Son dakika – Kayseri'de korku ve panik bir arada! Şehir Hastanesi'nde maymun çiçeği vakası mı var?

Kayseri Şehir Hastanesi'nde maymun çiçeği vakası görüldüğü iddiası ortalığı karıştırdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Son dakika – Kayseri'de korku ve panik bir arada! Şehir Hastanesi'nde maymun çiçeği vakası mı var?

Kayseri Şehir Hastanesi’nde maymun çiçeği hastalığı taşıdığı iddia edilen bir vatandaşın karantina altına alındığı iddia edildi. 

Dünya genelinde maymun çiçeği virüsüne ilişkin gelişmeler yaşanmaya devam ederken, bu gelişmelere bir yenisi daha eklendi. İddiaya göre, Kayseri Şehir Hastanesi’nde bir vatandaşta maymun çiçeği virüsü belirtileri görüldü. İlgili şahsın acilen karantinaya alındığı belirtilirken Kayserililer arasında büyük korku paniğe sebep oldu.

Erkilet'te de aynı iddia ortaya atılmıştı!

Geçtiğimiz haftalarda Erkilet'te bir vatandaşta maymun çiçeği belirtileri olduğu ancak sağlık kuruluşlarına başvurmadığı iddia edilmişti. 

İstanbul’da da Afrika uyruklu bir kişinin maymun çiçeği virüsü belirtilerini taşıdığı için karantinaya alındığı iddiası ortalığı karıştırmıştı.

İddiaların ardından yetkililer, hızla yayılan bu iddialar üzerine açıklama yaparak, Kayseri’de maymun çiçeği vakasının görülmediğini belirtmiş, sosyal medyada dolaşan bu tür asılsız bilgilerin halk arasında gereksiz korku yarattığını vurgulamıştı. Yetkililer, vatandaşlara resmi kaynaklardan gelen bilgilere itibar etmeleri ve bu tür spekülasyonlara kapılmamaları çağrısında bulunmuştu.

Yeni iddia ile ilgili ise yetkililer kesin bir dille böyle bir vakanın olmadığını söylüyor.