Son dakika: Mezar Cem Garipoğlu'na ait!

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından alınan örneklerin incelenmesi tamamlandı. Başsavcılık, mezardaki kemiklerden alınan DNA'nın Cem Garipoğlu'nun anne ve babasıyla doğrudan uyumlu olduğunu açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Son dakika: Mezar Cem Garipoğlu'na ait!

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından alınan kemik örnekleri üzerindeki Adli Tıp incelemesi tamamlandı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezardaki kemiklerden alınan DNA'nın Cem Garipoğlu'nun anne ve babasıyla doğrudan uyumlu olduğunu açıkladı.

Cem Garipoğlu’nun 2014 yılında cezaevinde intihar ettiği belirtilmiş, ancak yıllar içinde bu konuda şüpheler artmıştı. Münevver Karabulut’un ailesinin talebi üzerine Garipoğlu’nun mezarının açılması kararlaştırıldı ve geçtiğimiz günlerde mezar açılarak DNA testleri için örnekler alındı.

Mezardan poşet çıkması şüphe yarattı

Mezardan alınan kemik örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürülürken, dikkat çeken bir bulgu da ortaya çıktı. Mezarda 30x30 cm boyutlarında düğümlü bir poşet bulundu. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, bu şüpheli durumun araştırılmasını talep etti.

Garipoğlu’nun başına poşet geçirerek intihar ettiği biliniyor. Avukat Varol Turbay, ‘İlk kez bir mezardan naylon poşet çıktığını gördüm’ dedi.

Cem Garipoğlu’nun mezarından alınan örnekler, annesi ve babasından alınan DNA örnekleriyle karşılaştırıldı. İncelemeler sonucu mezardaki kişinin gerçekten Cem Garipoğlu olduğu tespit edildi.