Son dakika! Naci Görür'den kritik Kayseri depremi uyarısı!

Deprem Uzmanı ve Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kayseri ile ilgili yaptığı deprem uyarısını yineledi. Kayseri'de 7 büyüklüğünde bir depremin olabileceğini söyleyerek kentte yaşayanları uyardı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Son dakika!  Naci Görür'den kritik Kayseri depremi uyarısı!

Deprem Uzmanı ve Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kayseri ile ilgili yaptığı deprem uyarısını tekrarlayarak Kayseri’de 7 büyüklüğünde bir depremin olabileceğini söyledi. Kayserililere önemli uyarılarda bulunan Görür, ‘Benim derdim insanlar ölmesin, başka bir şey değil’ dedi. 

Daha önce Kayseri ve çevre illerle ilgili uyarılarda bulunan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bir kez daha çağrıda bulundu. Görür, Kayseri ile ilgili senaryoları da sıraladı. 

Kayseri fayların üzerine kurulu!

Deprem Uzmanı ve Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün akşam Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın sorularını yanıtladı. Kayserili olan Akbıyık’a depremle ilgili açıklamalarda bulunan görür, olası Kayseri depremi ile ilgili uyarılarda bulundu. Kayseri’nin Ecemiş fayının üzerinde oturduğunu ve 7’nin üzerinde bir depremin olmasının beklenmesi gerektiğini savunan Prof. Dr. Görür, şehrin fay hatlarının üzerine kurulu olduğunu kaydetti.

500 canlı fay var!

Görüş şunları söyledi, ‘Birilerine hoş gözükeceğim diye bu lafları etmesinler. Türkiye bir tektonik bir bölge. Her taraflı faylı. 500’ün üzerinde canlı fay var. Biri olmazsa, diğeri günün birinde harekete geçecek. Bir gün kalkmışız biri harekete geçmiş. Artık binlerce, 10 binlerce, 20 binlerce 50 binlerce insanımızı toprağa veremeyiz. Bir depremde 50 binleri toprağa veren toplumu kokuşmuş toplum olarak tanımlıyor dünya. Bize yakışmıyor. Ama adamlara da bir şey diyemiyorsunuz. Aynı şeyin sonucunu farklı kelimelerle ediyoruz. AFAD bir rapor hazırlıyor, beton kalitesi kötü diyor. Bu kadar ölü verirsen, kokuşmuştur toplum. AFAD da çalmışsın, çırpmışsın diyor. Mahkemeler bile müteaahitleri hırsız yerine koyuyor. Bu bize yakışmıyor. Bu ülkenin insanları gelecekte var olmak zorunda. Bizim neslimiz sağlıklı yaşamak zorunda. Ekonomik bağımsızlığımız da önemli. Benim bundan sonra derdim, insanım ölmesin’