Son Dakika! Sarız'da deprem sonrası sıcak su ne anlama geliyor? Erciyes Dağını etkiler mi?

Kayseri'nin Sarız İlçesi'ne bağlı Kızılpınar Mahallesi'nde 86 derecede sıcak su çıkışı meydana geldi. Kahramanmaraş depreminin ardından gerçekleşen bu durum ne anlama geliyor? Deprem Uzmanı Adnan Evsen, konuyu nasıl değerlendirdi? Erciyes Dağı patlar mı? sorusuna yanıt veren Evsen'in açıklamaları vatandaşı tedirgin ederken, Kayseri Anadolu Haber tarafından Kayseri Haberlerindeki detaylar şu şekilde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Son Dakika! Sarız'da deprem sonrası sıcak su ne anlama geliyor? Erciyes Dağını etkiler mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Jeoloji Uzmanı Adnan Evsen, Sarız’da sıcak suyun ilk defa çıktığını belirterek, Erciyes ile herhangi bir bağlantının olmadığını kaydetti.
“Sarız'da deprem sonrası sıcak su” başlığıyla açıklamada bulunan Evsen, “Kahramanmaraş (Çardak) merkezli depremden sonra Kayseri Sarız ilçesinde Kızılpınar Mahallesi'nde 86 derecede sıcak su çıkışı olmuştur. Tarafımdan yerinde yapılan incelemelerde; daha önce burada böyle sıcak su çıkışının olmadığı, deprem  sonrası ortaya çıktığı ifade edildi. Bu bölgede çalışan ve bölgeyi bilen birisi olarak ifadelerin tutarlı olduğu belirlendi. Sıcak su çıkışı olan yerde MTA tarafından rutin çalışmaların yapılarak bölgenin aktif tektonik yapısının güncellenmesi gerekmektedir. Burasının Erciyes volkanik dağı ile herhangi bir bağlantısı yoktur. Deprem habercisi de değildir. Sadece sıcak su çıkışından hareketle Erciyes patlayacak de denemez” diye konuştu.
Evsen, bir vatandaşın; “Sayın hocam tehlike var mı endişe etmemiz gereken bir durum yani deprem açısından neden üçüncü bölge olarak geçiyor” sorusuna, “Üçüncü bölge diye bir şey kalmadı hepsi değişti” diye yanıt verdi.

HABER: VOLKAN TÜRKMENOĞLU