SON DAKİKA – Seferler İptal Edildi!

Elde edilen son dakika bilgilerine göre yaşanan küresel arıza sebebiyle Türk Hava Yolları seferlerini iptal edildi. Konuyla ilgili THY Basın Müşaviri Yahya Üstün açıklama yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

SON DAKİKA –  Seferler İptal Edildi!

Microsoft’un sisteminde yaşanan arıza birçok sektörü etkiledi. THY, bilgi sistemlerinde yaşanan arızalar sebebiyle seferlerini iptal etti.

Yaşanan sefer iptallerinin uçuşlarda aksama yaşanmaması adına yapıldığı öğrenildi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘Dünyada farklı sektörlerden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı problemin çözümü doğrultusunda operasyon yoğunluğumuzu düşürmek için çalışmalar yapmaktayız. Uçuşlarda aksama yaşanmaması adına bazı seferler iptal edilecek olup, uçuşlarımız en kısa sürede kademeli olarak normal seyrine dönecektir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz’ ifadelerinde bulunarak 84 seferin iptal edildiğini duyurdu.

Üstün’ün açıklamalarının ardından THY yardım masası bir hak kaybı yaşanmayacağını duyurdu. Seferi iptal olan yolculara ek haklar tanımlandı.

Kayseri'de de 17.35'te inmesi beklenen uçak ve akşam 19.20 gidiş uçağı iptal edildi. Mevcutta bulunan seferler için de gecikmeler devam ediyor.