SON DAKİKA: Şehit Sekin'in intikamı alındı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) polis memuru Fethi Sekin'in ve mübaşir Musa Can'ın şehit edildiği saldırının talimatını veren teröristi öldürdü.

SON DAKİKA: Şehit Sekin'in intikamı alındı

Irak'ın kuzeyine operasyon düzenleyen MİT, 2017'de polis memuru Fethi Sekin'in ve mübaşir Musa Can'ın şehit edildiği saldırının talimatını veren PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Abdulkahar Karasaç'ı etkisiz hale getirdi.

Güvenlik güçlerince kahraman şehit Sekin'in intikamı alındı.

MİT UZUN SÜRE TAKİP ETTİ

SON DAKİKA: Şehit Sekin'in intikamı alındı

MİT, Terörden Arananlar Listesi'nde gri kategoride yer alan Abdulkahar Karasaç'ın örgütün özel güç biriminde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiğini ayrıca örgüt tarafından kullanılan hava araçlarını geliştirdiğini tespit etti. Türkiye'ye yönelik bombalı eylem ve saldırıların düzenleyici olması ve bu yönde çalışmalarını sürdürmesinin yanı sıra terör örgütünce özel güce bağlı havacılık birimi sorumluluğuna getirildiğinin tespit edilmesi üzerinde Abdulkahar Karasaç'a yönelik bilgi toplaması amacıyla alanda bulunan saha ajanları MİT yetkilileri tarafından yönlendirildi. Alişer Çiya Kod Abdulkahar Karasaç, uzun süren takip faaliyeti neticesinde MİT tarafından Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen çalışma/operasyon ile etkisiz hale getirildi.

SON DAKİKA: Şehit Sekin'in intikamı alındı

-Olay

5 Ocak 2017'de İzmir Adalet Sarayı'nın girişinde polis memuru Fethi Sekin, aracından inen bir şahıstan şüphelendi.

Otomobildeki silahlı teröristleri fark eden Sekin, tabancasını çekerek teröristlere müdahale etti.

Bu sırada araçtan inen teröristler yanlarındaki bombayı patlattı.

Sekin'in kovaladığı iki teröristten biri etkisiz hale gelirken, diğer teröristin yakalanabilmesi için son mermisine kadar çatıştı.

Ancak polis Sekin, bir aracın arkasına saklanan teröristin açtığı ateşle görevli olduğu adliyenin önünde şehit düştü.

Evli ve 3 çocuk babası Fethi Sekin, tüm Türkiye'nin yüreğini burkan kahramanlığıyla çok sayıda insanın hayatını kurtararak şehadete yürüdü.