Son dakika – Türkiye'de Maymun Çiçeği Vakası Görüldü!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği virüsü için acil durum çağrısında bulundu. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu yaptığı açıklamada, 'Şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil' ifadelerinde bulunmasına rağmen Prof. Dr. Önder Ergönül katıldığı bir canlı yayında maymun çiçeği için Türkiye'de birkaç vaka olduğunu açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Son dakika – Türkiye'de Maymun Çiçeği Vakası Görüldü!

Dünya genelinde maymun çiçeği virüsü vaka sayıları her geçen gün artış gösteriyor. Afrika Birliği, kıta genelindeki Afrika ülkelerinde hızla yayılan M çiçeği (mpox) virüsüne karşı kıta çapında halk sağlığı için acil durum ilan edildiğini bildirmişti. Dünya Sağlık Örgütü de acil durum ilan etti. Peki, bu hastalık nasıl bulaşıyor?

Afrika kıtasında 13 ülkeyi etkisi altına alan Maymun çiçeği virüsü hızla yayılmaya devam ediyor. Virüsten en çok etkilenen ülke Demokratik Kongo Cumhuriyeti oldu. Ülkede virüs sebebiyle 2022’den bu yana kıtadaki ölü sayısı bin 450’yi aştı. Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği virüsüyle ilgili dünya çapında acil durum ilan etme kararı aldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 'Şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil' dedi.

Maymun Çiçeği Virüsünün yayılmasıyla ilgili Afrika Kıtasında acil durum ilan edildi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade ederken, Türkiye’de alarm durumunun söz konusu olmadığını ifade etti.

Ancak enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Önder Ergönül, katıldığı bir canlı yayında, Türkiye'de birkaç vaka olduğunu bildiklerini, ancak panik yapılacak bir durum olmadığını açıkladı. Ergönül yaptığı açıklamada, ‘Belli hastanelerde tek tük vakalar görüldü. Korkacak bir düzeye ulaşmış değil. Panik yaratacak bir durum şu an söz konusu değil. Enfeksiyon Hastalıkları Derneğimiz, biz durumu yakından izliyoruz ve Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon içerisindeyiz’ ifadelerinde bulundu.

Konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan bir resmi bir açıklama yapılmadı.

Son dakika – Türkiye'de Maymun Çiçeği Vakası Görüldü!