Son zamanların yeni gözdesi – Madeleine kek

Son zamanların yeni gözdesi olan 'Madeleine kek' sosyal medya platformlarında viral hale geldi. Birçok kullanıcı tarafından denenen ve sevilen 'Madeleine kek' tarifini sizler için derledik. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Son zamanların yeni gözdesi – Madeleine kek

‘Madeleine kek’ son zamanların yeni gözde tarifi oldu. Birçok sosyal medya kanalında viral hale gelen kek tarifi deneyenler tarafından çok seviliyor.

Yapımı oldukça basit olan bu kek tarifi ile bir ölçüden 24 adet kek çıkartabiliyorsunuz. Hem çocuklarınıza hem de misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu kek tarifi mutfaklarınızın yeni gözde tarifi olacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

3 yumurta
125 gram margarin veya tereyağı
150 gram toz şeker
50 gram badem tozu
1 yemek kaşığı bal
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 tutam tuz
Yarım paket kabartma tozu ve vanilya

Hazırlanışı

Uygun bir karıştırma kabının içerisinde yumurta ve şekeri 5 dakika kadar güzelce çırpalım. Balı, erimiş-soğumuş olan margarin veya tereyağını ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Sonrasında kalan bütün malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edelim (Badem tozu veya badem unu yoksa aynı miktarda un ilave edebilirsiniz). Kalıplara 1’er yemek kaşığı karışımdan koyarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 11-12 dakika pişirelim. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın.

Son zamanların yeni gözdesi – Madeleine kek

İsterseniz pudraşekeri serpip, servis yapabilirsiniz ya da çikolata sürdüğünüz kalıplara kekleri tekrar koyup, çikolata sertleştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!