Soru İptali Krizi! LGS'de Yeni Kayıt ve Nakil Hakkı Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Merkezi Sınavı sonuçlarının 22 Temmuz 2024'te açıklandığını duyurdu.Detaylar haberimizde..

Soru İptali Krizi! LGS'de Yeni Kayıt ve Nakil Hakkı Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Merkezi Sınavı sonuçlarının 22 Temmuz 2024’te açıklandığını duyurdu. Bakanlık, sınav sorularına yönelik itirazların 2-7 Haziran tarihleri arasında incelendiğini ve bazı derslerdeki soruların mahkemeye taşındığını belirtti.

Soru İptali Krizi! LGS'de Yeni Kayıt ve Nakil Hakkı Açıklandı

Fen Bilimleri dersine ait A kitapçığı 13. sorunun iptali yönünde mahkemenin verdiği karara göre sınav sonuçları yeniden değerlendirildi ve puanlamalar güncellendi. Puan farkı nedeniyle tercihine yerleşemeyen öğrenciler için yeni kayıt hakkı tanınarak, bu öğrencilerin 14-20 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Okul üzerinden yeni tercih yapabileceği ve kayıt işlemlerinin 21 Eylül itibarıyla tamamlanacağı açıklandı.

MEB, ek kontenjan ve nakil hakkı tanınan öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için gerekli önlemleri aldığını vurgularken, sonuçların e-Okul üzerinden öğrenilebileceğini belirtti. Sınav sürecinde yargı kararlarının dikkate alındığı ve kayıt haklarının korunduğu da kamuoyuyla paylaşıldı. Öğrencilere bilgilendirmeler SMS ve e-Okul aracılığıyla yapılacak.