SORUMSUZLARI İHBAR EDİN

Kayseri'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastası ile temaslı olduğu için karantinada olması gereken gencin otel lobisinde yakalanması pes dedirtti.

SORUMSUZLARI İHBAR EDİN

Kocasinan ilçesi İstasyon Caddesi'nde Kovid-19 denetimlerini sürdüren polis ekipleri, M.B. (30) isimli gencin izolasyonda olması gerekirken Kocasinan Bulvarı'nda bulunan bir otele kayıt yaptırmak istediği bilgisini aldı. Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunda, M.B'nin Kovid-19 testi pozitif çıkan kişiyle temaslı olduğu ve karantinasının son gününde dışarı çıktığı belirlendi. Karantinada olması gereken genç, çağrılan ambulansla Kredi Yurtlar Kurumu yurduna götürüldü.

200 KİŞİ KARANTİNAYI İHLAL ETTİ

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Kayseri'de Haziran ayından bu yana karantina ihlalinden dolayı KYK yurtlarına alınan kişi sayısı 200. Bunlar arasında şehirlerarası seyahat esnasında pozitif olduğu tespit edilen hastalar da yer alıyor.

KARANTİNA İHLALİNDEN 1 KİŞİ YARGILANIYOR

Kayseri'de bugüne kadar karantina ihlalinden 1 kişiye dava açıldı.

Olay, geçen 26 Temmuz'da meydana geldi. Testi pozitif çıkan kişiyle temaslı olduğu için karantinaya alınan Ç.Ö., karantinanın 8'inci gününde kuralı ihlal ederek, dışarıya çıktı. Otomobiliyle seyir halindeyken, polis kontrol noktasında yakalanan Ç.Ö. hakkında tutanak hazırlandı.

Ç.Ö., şimdi Kayseri 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor.

KARANTİNA İHLALİ CEZALARI NELER?

Karantina ihlali yapan kişiler hakkında İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından belirlenen oranda idari para cezası yaptırımı uygulanıyor. Aynı zamanda bu kişiler, yine İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından belirlenen oranda hapis cezası istemiyle yargılanıyor ve karantina süresi dolana kadar Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)'na ait yurtlara yerleştiriliyor, idari para cezası dışında,  kaldığı gün oranında da KYK'ya ödeme yapıyor.

Selma Kara