Sosyal medya hesabından yoksulu paylaştı, yardım etmek isteyenler sıralandı

Kayseri'de bir kişinin sosyal paylaşım platformu aracılığı ile paylaştığı yoksul vatandaşa yardım için, duyarlı vatandaşlar sıraya girdi.

Sosyal medya hesabından yoksulu paylaştı, yardım etmek isteyenler sıralandı

Başakpınar’da olduğu iddia edilen yaşlı ve yoksul vatandaşın geçimini sağlama için her gün ortalama 30-40 kilometre yol kat ederek geri dönüşüm malzemeleri topladığını fotoğrafı ile birlikte paylaşan vatandaşın bu paylaşımına duyarlı vatandaşlar tarafından ilgi yoğun oldu. Vatandaşlardan kimisi yaşlı ve yoksul vatandaşa dua ederken, kimisi övgüyle söz etti, kimileri ise ihtiyaç sahibi vatandaşın iletişim bilgilerini talep ederek kendisine nasıl ulaşacağını sordu ve yardım etmek istediğini dile getirdi.
 
Söz konusu paylaşımda şu ifadelere yer verildi; “Bu amcamız Başakpınarlı. Kayseri ile Kamber arasında her gün yaz kış demeden ortalama 30-40 km yol yürüyor. Yol kenarındaki bira şişelerini hurda vs topluyor ve bunları satarak günlük evine 3-4 tane ekmek alıp gidiyor. Öyle her arabaya otostop çekmiyor sadece duran olursa biniyor. Sürekli yolda gördüğüm kişi arada denk geldiği zaman durup alıyorum, bugün biraz konuştum yatalak annesi ve bacısı varmış onlara bakıyor. Dedim kaymakam felan sana yardımcı olur diye sağolsunlar kışlık kömürümü veriyorlar. Ramazan da yemeğimi veriyorlar dedi. Zamanında 400 tane küçük baş hayvanını çalmışlar, ne yapayım diyor hırsızlık yapmıyorum kendi ihtiyacımı karşılıyorum yeter diyor. Aslında ders alacak çok şeyler var, şükretmeyi bilmeyen, her şeyin hazırını isteyen bir toplum olduk maalesef.”
 
Paylaşıma duyarlı vatandaşlardan ise şu şekilde yorumlar geldi; “Bilgileri alırsanız gerekli yerlere müracaat edebilirim. Yalnız gidebilsem ben de araştırırdım”, “Temiz kalpli biri bir defada ben aldım yağmur yağıyordu Allah yardımcısı olsun inşallah”, “Amca yalnız mı yaşıyor yada baktığı sorumlu olduğu kişiler var mı bilen biri varsa araştırıp yardım edelim arkadaşlar amcama yazık su soğukta çekilecek eziyet değil, “Tanıyan bilen varsa insanlık namına ne ihtiyacı varsa gidip bakıp paylaşsın maddi manevi elimizden ne geliyorsa yapalım.” HABER: KAAN AKBAŞ