Sosyal medyada gündem oldu - 'Keşke her şehirde uygulansa!'

Cadde ve sokaklara çöp ve sigara izmariti atan vatandaşlara yönelik ceza uygulaması Bolu'da başlatıldı. Bolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen uygulamanın ardından, sokakların temizliği sosyal medyada gündem oldu. Gündeme gelen videoya çok sayıda kullanıcı yorumlarda bulunurken, 'Keşke her şehirde uygulansa' ifadesi en çok yapılan yorumlardan biri oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Sosyal medyada gündem oldu - 'Keşke her şehirde uygulansa!'

Bolu Belediyesi tarafından cadde ve sokaklara çöp ve sigara izmariti atan vatandaşlara yönelik ceza uygulaması başlatıldı. Hayata geçirilen uygulamanın ardından, sokakların temizliği sosyal medyada gündem oldu. Gündeme gelen videoya çok sayıda kullanıcı yorumlarda bulunurken, 'Keşke her şehirde uygulansa' ifadesi en çok yapılan yorumlardan biri oldu. 

Bolu Belediyesi'nin hayata geçirdiği uygulamanın ardından Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kentin farklı noktalarında yapılan denetimlerde bir ay içerisinde çevreyi kirlettiği belirlenen kişilere toplam 5 milyon 297 bin 463 TL para cezası kesildi. Türkiye genelinde büyük yankı uyandıran uygulamaya dair vatandaşlar tarafından sosyal medyada sık sık paylaşım yapılıyor.

Temizlik videosu gündem oldu!

X platformunda yayınlanan Bolu sokaklarının temizliği kısa süre içerisinde gündem oldu. Sokaklarda tek bir çöpün olmaması dikkat çekerken vatandaşlar bu görüntülere hasret kaldığını ifade ediyor. Diğer şehirlerde kirliliğe tepki gösteren vatandaşlar,  'Bolu Belediyesi yere izmarit atana bile 14 bin TL para cezası keserken, Düzce’de neden böyle yaptırımlar ile bu tarz görüntülerin önüne geçilmiyor' ifadelerini kullanıyor. 

Gündem olan videoya gelen yorumlar ise şöyle;

'Yani bunu diğer belediyelerinde yapması çok mu zor'

'Bizim millet kafasına vura vura öğretilmediği sürece bir şeyleri öğrenmiyor. maskeyi de ceza var diye takıyorlardı :d'

'Bu uygulamanın her yere yayılması dileğiyle'

'Hatrı sayılır bir cezayla şehri muasır medeniyetler seviyesine taşımış başkan. Helal olsun'

Kayseri'de her yer çöp!

Videonun gündem olmasının ardından geçtiğimiz günlerde Kart38 şubesinin önünde çekilen görüntüler gündem oldu. Bilet yüklemesi yapan vatandaşların aldıkları bilgi fişinin yerlere atması sonunca ortaya çıkan görüntüler vatandaşlar tarafından kaydedildi. Bir vatandaş görüntüyü WhatsApp ihbar hattımıza ileterek, 'Bolu'da ne güzel ceza yaptırımı var. Acilen Kayseri'de de olmalı. Görünce şok olduK. Bi Bolu'ya bakın birde Kayseri'ye... Çvere kirliliğinden öleceğiz galiba' ifadelerinde bulundu. 

Sosyal medyada gündem oldu - 'Keşke her şehirde uygulansa!'