Sosyal medyada gündem oldu!

McDonald's, İsrail-Filistin çatışmalarında İsrail askerlerine hamburger dağıtmasıyla sosyal medyada gündem oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Sosyal medyada gündem oldu!

Dünyaca ünlü fast food zinciri McDonald's, İsrail-Filistin çatışmalarında dikkat çeken bir adım attı. Şirket Gazze şeridinde yaşanan çatışmalarda İsrail askerlerinde hamburger dağıtmasıyla sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Firmanın İsrail'deki şubesi sosyal medya hesaplarından askerlerin elinde hamburger poşetleri ile fotoğraflarını paylaştı. Firma paylaşımında, "Sadece güvenlik ve kurtarma güçlerine yardım ve bağış yapan 5 şube açtık. Her gün yaklaşık 4 bin bağışta bulunacağız." ifadelerine yer verdi.

Sosyal medyada gündem oldu!

Ancak bu adım, farklı görüşleri beraberinde getirerek tartışmalarını fitilini ateşledi. Sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. Kullanıcılar, "Türkiye'de yüzlerce şubesi bulunan McDonald's, İsrail ordusuna her gün ücretsiz yemek verdiğini duyurdu. Gazze'ye ekmek ve su girmesini engelleyen İsrail ordusu, Açlık ve susuzlukla karşı karşıya olan Müslüman çocuklar ama McDonald's Terörist İsrail askerleri Filistinlileri öldürürken aç kalmasın diye doyuruyor, bedava yemek veriyor, Bu saatten sonra McDonald'sa giden para veren Müslümanlara yazıklar olsun.", "Boykot edilecekler listesine eklendi." şeklinde yorum yaptı.

Sosyal medyada gündem oldu!

Türkiye'de tepki toplayan bu hareket dünyada da ses getirdi. Yabancı uyruklu vatandaşlar, boykot çağırsında bulundu.