STK temsilcileri ve eski vekile şok!

AK Parti'de aday adaylığı başvurusu bulunan birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile daha önce milletvekilliği yapan isimler, listede yer almadı.

 STK temsilcileri ve eski vekile şok!

Kayseri’de çok sayıda vakıf, dernek veya sivil toplum kuruluşunda görev yapan isim AK Parti’den milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunmuştu. Önceki gün Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilip kamuoyuna açıklanan listelerde, bu sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin büyük bölümü yer almadı. 

Aday adaylığı için başvuran ancak listede yer almayan STK temsilcileri şunlar: 
Ensar Vakfı Başkanı Ahmet Erkan, Talas Eski Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, HSYK Eski Üyesi Ali Aydın, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan, KTO Eski Başkan Vekili Ferhat Akmermer, İHH Gönüllüsü Hatice Kurt, Yozgatlılar Derneği Başkanı Kuddusi Erkiliç, Yeşilay Eski Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Oğuz Memiş, Kimder Eski Başkanı Seyit Halil Yüzgeç, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Suat Özsoy, Eski Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Vedat Sağlam.

Mevcut milletvekili Pelin Gündeş Bakır ile eski milletvekili Niyazi Özcan, AK Parti’den istifa eden Ahmet Öksüzkaya da yeni dönemde aday olmayan isimler olarak ortaya çıktı. ÖZEL HABER: MEHMET SERBEZ