'Su kaynakları akılcı bir şekilde kullanılmalı'

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, su tasarrufu hakkında yaptığı yazılı açıklamasında, 'Ekolojik dengenin korunması için su kaynaklarının akılcı bir şekilde kullanılması gerekmektedir.' dedi.

'Su kaynakları akılcı bir şekilde kullanılmalı'

MMO Kayseri Şube Başkanı Varol açıklamasında, suyun insan hayatındaki ve ekonomik faaliyetlerdeki yeri ile önemine değindi. Açıklamasında, “Su, sürekli bir döngü içinde yenilenebilir bir kaynak olmasına rağmen nüfus artışı, çevre kirliliği, maliyet, bilinçsiz su tüketimi, iklim şartlarındaki değişim gibi sebeplerden dolayı çevrimini tamamlamadan tüketilmektedir.” diyen Varol, “Tarımsal, endüstriyel, içme ve kullanma suyunun elde edilmesi tüm dünya ülkeleri için giderek daha da zorlaşmaya başlamıştır. Bu nedenle 21. yüzyılda suyun dünya tarihinde bilinen stratejik önemi artarak devam etmektedir.” diye konuştu.

Artan su ihtiyacına rağmen su kaynaklarının sınırlı olmasının ülkeler arasından anlaşmazlıklara yol açtığını söyleyen Başkan Varol, Türkiye’nin diğer ülkelere göre avantajlı görünmesine rağmen kişi başına düşen su miktarı bakımından diğer ülkelerin gerisinde kaldığını belirtti. Varol, “Ekolojik dengenin korunması için su kaynaklarının akılcı bir şekilde kullanılması gerekmektedir.” dedi.

Başkan Süleyman Varol, suyun sektörlere göre kullanım oranlarına da değinerek, bilinç ve tutarlı su kullanılmasını gerektiğine vurgu yaptı. Varol açıklamasını şöyle tamamladı: “Suyu, hem yaşamsal faaliyetlerimizi devam ettirebilmemiz, hem doğal ekolojik sistemin sürdürülebilirliği hem de dinimizin emrettiği üzere israftan kaçınarak kullanmalıyız. Emanetçisi olduğumuz tüm kaynaklar gibi suyun da gelecek nesillere sağlıklı ve yeterli bir şekilde aktarılması için gerekli önlemleri almalıyız.”

Kurumsal Haber