Su Muhallebisi – Pratik tatlı tarifi
Osmanlı Mutfağından su muhallebisi. Yemeğin üzerine hafif bir tatlı lezzeti arıyorsanız doğru tariftesiniz. Tarifin detayları haberimizde…
Muhallebi severler bir de bu tarifi denesin. Eğer akşam yemeğinin üzerine hafif bir tatlı tercih ediyorsanız kesinlikle Osmanlı Mutfağından su muhallebisini denemelisiniz.
İşte tarifin detayları;
Malzemeler;
2 su bardağı su (200 ml bardak)
2 su bardağı süt (200 ml bardak )
1 su bardağı toz şeker (200 ml bardak)
4 tepeli dolu yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Hazırlanışı;
Tüm malzemeleri bir tencerede birleştirip karıştırın tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak ocak üzerinde koyulaşıncaya kadar pişirin.
Koyulaşan tatlı fokurdamaya başlayınca 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin.
Ardından su ile ıslatılmış fazla suyu süzdürülmüş olan kaselere paylaştırın.
Oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzluğa yani dondurucu bölüme kaldırıp 30-40 dakika kadar beklettikten sonra iyice kalıplaşan tatlıyı rahatça çıkabilmesi için elinizle tatlının üzerine baskı uygulayarak tatlının kaseden ayrılmasını sağlayın ve servis edeceğiniz kaba ters çevirin.
Ardından istediğiniz gibi süsleyip servis edin. Not. Siz isterseniz tatlıyı buzdolabının normal bölümünde 2-3 saat iyice kalıplaşana kadar bekletebilirsiniz.
Afiyet olsun.