Subay ve Astsubay Alımları Ne Zaman Başlıyor?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı 438 subay alımı ve 2490 astsubay alımı gerçekleştirecek. Peki başvurular ne zaman başlıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Subay ve Astsubay Alımları Ne Zaman Başlıyor?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı 438 subay alımı ve 2490 astsubay alımı gerçekleştirecek. Peki başvurular ne zaman başlıyor?

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında eğitim-öğretim görecek, 438 askeri personel alınacak. Bunlardan 25’i muvazzaf, 383’ü sözleşmeli jandarma subayı (erkek/kadın), 30’u sözleşmeli güvenlik subayı (erkek/kadın) olacak.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının astsubay ihtiyacı için de 2490 askeri personel alımı yapılacak. Bunlardan 12’si muvazzaf, 2368’i sözleşmeli jandarma astsubayı (erkek/kadın), 100’u sahil güvenlik astsubayı (erkek/kadın) olacak.

Başvuruda aranan şartlar www.jandarma.gov.tr adresindeki başvuru klavuzunda yer alıyor.  Subay ve astsubay alım başvurusu 14 Ocak’a kadar https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris  adresi üzerinden gerçekleştirilecek.